Kahdesti rokotettu Saara Ollila sairastui perheessä kiertäneeseen koronavirustautiin – Rokotesuojan saaneiden oireet ovat silti pääosin lieviä - Kotimaa | HS.fi

Kahdesti rokotettu Saara Ollila sairastui perheessä kiertäneeseen korona­virus­tautiin – Rokote­suojan saaneiden oireet ovat silti pääosin lieviä

Helsinkiläinen Saara Ollila, 43, sairastui koronavirustautiin kahdesta rokotuksesta huolimatta. Tartuntoja kiertää nyt paljon koululaisten keskuudessa, ja sellaisen voivat saada myös rokotetut vanhemmat.

Saara Ollila osasi odottaa sairastuvansa koronavirustautiin, sillä hän oli ollut niin läheisesti tekemisissä taudin saaneiden lastensa kanssa. ”Olin kuullut, että läpäisyinfektiot ovat aika tavallisia perhepiirin tapauksissa.”

1.1.2021 2:00 | Päivitetty 29.11.2021 10:04

Kaksi kertaa rokotettujen koronavirustauti on edelleen yleisimmin kuin mikä tahansa flunssa, summaavat koronavirustilannetta päivittäin työssään seuraavat lääkärit pää­kaupunkiseudulla ja Turussa.

Uuden, eteläisestä Afrikasta levinneen koronavirusmuunnoksen vaikutuksia Suomen koronavirusepidemiaan ja rokotusten vaikutuksiin on vielä mahdotonta arvioida.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat