THL suosittelee vahvasti maskin käyttöä erityisesti ruuhkaisissa sisätiloissa - Kotimaa | HS.fi

THL suosittelee vahvasti maskin käyttöä erityisesti ruuhkaisissa sisätiloissa

THL:n päivitetty suositus koskee sekä rokottamattomia että rokotettuja.

THL antoi vahvan maskisuosituksen erityisesti ruuhkaisiin sisätiloihin. Kuva on otettu lokakuussa.

26.11.2021 17:28

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee huonontuneessa epidemia­tilanteessa vahvasti kasvomaskin käyttöä sekä rokottamattomille että rokotetuille julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Maskia olisi hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja joissa tartuntariski saattaa olla suuri. Suositus koskee 12 vuotta täyttäneitä.

”Koronarokotus ei täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä. Virusta on tällä hetkellä paljon liikkeellä, joten myös rokotettujen kannattaa käyttää maskia”, THL:n ylilääkäri Otto Helve sanoo tiedotteessa.

Ne, kenellä ei ole rokotusten tai sairastetun koronavirustaudin tuomaa suojaa, ovat kuitenkin erityisen alttiita tartunnoille. Heillä on myös moninkertainen riski saada vakava tautimuoto.

Alueelliset viranomaiset voivat antaa omaa aluettaan koskevia maskisuosituksia, jotka perustuvat alueelliseen epidemiatilanteeseen. Myös tilaisuuksien järjestäjät voivat antaa omia maskisuosituksiaan.

Suositus ei koske terveyden- ja sosiaalihuollon, opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja eikä työyhteisöjä, joita varten on erilliset suositukset.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat