Kadonnutta veneilijää etsittiin yöllä pitkään Mikkelissä, hänet löydettiin pahoin kylmettyneenä - Kotimaa | HS.fi

Kadonnutta veneilijää etsittiin yöllä pitkään Mikkelissä, hänet löydettiin pahoin kylmettyneenä

Haastavat etsinnät pimeässä ja kylmässä yössä päättyivät puoli kolmen aikaan yöllä.

27.11.2021 8:45

Poliisi, pelastuslaitos ja Rajavartiolaitos etsivät kadonnutta veneilijää pitkään perjantai-iltana ja perjantain vastaisena yönä Mikkelin Anttolassa.

Poliisi sai ilmoituksen kadonneesta veneilijästä perjantai-iltana puoli yhdeksän aikaan. Ilmoituksen mukaan yli 60-vuotias mies oli lähtenyt iltapäivällä Anttolan taajamasta veneellä Pihlajasalon saareen, mutta hän ei ollut saapunut perille. Mieheen oli saatu viimeisen kerran puhelinyhteys iltapäivällä viiden jälkeen.

Poliisit käynnistivät etsinnät Luonteri-järvellä. Apuun hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä ja Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Haastavat etsinnät pimeässä ja kylmässä yössä päättyivät puoli kolmen aikaan yöllä, jolloin pelastuslaitoksen veneyksikkö löysi miehen vedestä.

Mies löytyi Makutsaarten kohdalta noin kilometri Pihlajasaaresta lounaaseen. Itä-Suomen poliisin mukaan mies oli osittain vedessä ja pahoin kylmettynyt. Yöllä Mikkelin seudulla oli kymmenkunta astetta pakkasta.

Mies evakuoitiin helikopterilla rantaan, josta hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan Mikkeliin. Poliisilla ei ole tietoa miehen tilasta aamulla eikä siitä, kuinka pitkään mies oli ollut veden varassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat