Kolme miestä leikkasi katolta käsin reiän Porvoon Gigantin seinään ja aikoi varastaa kaikki kannettavat tietokoneet ja pelikonsolit – sitten poliisikoira Osku esti varkaiden paon - Kotimaa | HS.fi

Kolme miestä leikkasi katolta käsin reiän Porvoon Gigantin seinään ja aikoi varastaa kaikki kannettavat tietokoneet ja pelikonsolit – sitten poliisikoira Osku esti varkaiden paon

Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena.

Poliisi sai kolme varasta kiinni Porvoon Gigantin katolta sunnuntain vastaisena yönä.

29.11.2021 13:24

Kolme miestä oli jo ehtinyt pakata suuren määrän kannettavia tietokoneita ja pelikonsoleita Porvoon Gigantin katolla kasseihin, kun poliisi keskeytti heidän murtokeikkansa.

”Teko oli tehty varsin ammattimaisesti. Epäillyt olivat ensin nousseet rakennuksen kattotasanteelle, jossa he olivat leikanneet reiän rakennuksen seinärakenteisiin päästäkseen liikkeen sisätiloihin”, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä sanoo poliisin tiedotteessa.

Käytössä oli Jämsän mukaan perinteisiä työkaluja.

Varkaiden kiinniotossa sunnuntain vastaisena yönä oli mukana poliisikoira Osku. Se kävi kodinkone- ja elektroniikkaliikkeen sisällä varmistamassa, ettei epäiltyjä ollut kolmea enempää. Lisäksi poliisikoira sai pysäytettyä varkaiden pakoyritykset katolta.

Operaatioon osallistui myös pelastuslaitos. Poliisi tuli paikalle puoliltaöin.

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisi tapahtumasta twiitin sunnuntaiyönä.

Epäillyt olivat ennen poliisin saapumista ehtineet kerätä ja pakata lähes kaikki liikkeessä esillä olleet kannettavat tietokoneet ja pelikonsolit useisiin kasseihin.

Osa anastetuksi epäillystä omaisuudesta oli ehditty nostaa jo katolle ja osa oli valmiiksi pakattuna kasseihin odottamassa siirtoa eteenpäin, Jämsä kertoo.

”Kiinniotetut epäillyt ovat ulkomaalaisia ja olemme takavarikoineet heidän jäljiltään radiopuhelimia, joilla he olivat pitäneet teon aikana yhteyttä toisiinsa. Emme vielä sulje pois mahdollisuutta, että joku tekoon osallistunut epäilty olisi vielä vapaana ja tavoittamatta”, Jämsä sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta nimikkeellä törkeä varkaus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat