Kaksi heikkoihin jäihin pudonnutta kuoli Pohjois-Savossa - Kotimaa | HS.fi

Kaksi heikkoihin jäihin pudonnutta kuoli Pohjois-Savossa

Palomestarin mukaan Pohjois-Savossa jäät ovat nyt arvaamattomat. Myös Länsi-Suomen merivartiosto varoitti keskiviikkona heikosta merijäästä.

1.12.2021 18:08

Pohjois-Savossa kaksi ihmistä on keskiviikkona pudonnut heikkoihin jäihin ja kuollut, tiedottavat poliisi ja pelastuslaitos. Toinen onnettomuus tapahtui Kuopion Nilsiässä ja toinen Pielavedellä.

Nilsiässä pelastuslaitos nosti noin 70-vuotiaan miehen avannosta Ylä-Pieksä-järveltä. Pelastuslaitos oli saanut hälytyksen ihmisen pelastamiseksi vedestä Lähteenkorvantielle hieman kello 14:n jälkeen. Päivystävän palomestarin mukaan mies oli ilmeisesti pudonnut jäihin jo aiemmin iltapäivällä.

Pielavedellä keski-ikäinen mies kuoli pudottuaan moottorikelkkoineen jäihin. Pelastuslaitos sai hälytyksen Harjuniementielle ihmisen pelastamiseksi vedestä ennen kello 15:tä.

Pelastuslaitos tiedotti nostaneensa kuolleen avannosta. Onnettomuus tapahtui Nilakka-järvellä Kalaselän tienoilla.

Palomestari varoitti, että Pohjois-Savossa jäät ovat nyt arvaamattomat, koska vesialueet ovat jäätyneet epätasaisesti. Myös Itä-Suomen poliisilaitos kehotti keskiviikkona välttämään toistaiseksi jäillä liikkumista.

Heikkoja jäitä on havaittu myös muualla Suomessa. Länsi-Suomen merivartiosto varoitti keskiviikkona, että merialueen jäätilanne on kovista pakkasista huolimatta arvaamaton eikä nyt ole aika lähteä jäälle.

”Jäälle menemistä on harkittava tarkoin ja huolellisesti. Jos jäälle on kuitenkin pakko mennä, tulisi ainakin varustautua huolellisesti”, merivartiosto tiedotti Twitterissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat