Enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista kannattaa koronapassin ulottamista työpaikoille - Kotimaa | HS.fi

Enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista kannattaa koronapassin ulottamista työpaikoille

122 vastanneesta kansanedustajasta 70 kannatti koronapassia työpaikoilla.

Koronapassin voi näyttää kännykältä.

7.12.2021 6:52

Enemmistö Ylen tekemään kyselyyn vastanneista kansanedustajista on sitä mieltä, että työnantajilla pitäisi olla mahdollisuus vaatia työntekijöiltään koronapassia. Kysely lähetettiin kaikille kansanedustajille, ja siihen vastasi 122 edustajaa.

Vastaajista 70 oli sitä mieltä, että työnantajille pitäisi tämä mahdollisuus sallia. 33 edustajaa asettui vastustamaan tätä ja 19 edustajaa vastasi, ettei osaa sanoa. Hallituspuolueiden eli Sdp:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja Rkp:n edustajien parissa kannattajia oli selvästi enemmän, sillä koronapassin työpaikoille ulottamisen kannalle asettui 46 edustajaa 69 vastanneesta.

Opposition kysymys jakaa selvästi kahteen leiriin, kertoo Yle.

Koronapassin käytön laajentaminen saa vankimman kannatuksen kokoomuksessa, eniten sitä vastustetaan perussuomalaisissa. Kokoomuksesta yksikään edustaja ei asettunut suoraan vastustamaan ajatusta, kun taas perussuomalaisista vain yksi edustaja vastasi kannattavansa sitä.

Ylen verkkokysely kansanedustajille tehtiin 24. marraskuuta ja 2. joulukuuta välisenä aikana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat