HS:n koronakatsaus: Kuolemantapausten määrä kasvoi selvästi, tehohoidon tarve edelleen korkealla - Kotimaa | HS.fi

HS:n koronakatsaus: Kuoleman­tapausten määrä kasvoi selvästi, tehohoidon tarve edelleen korkealla

HS:n kerran viikossa julkaistava koronakatsaus kertoo rokotus-, sairaalahoito- ja tartuntatilanteen kehittymisestä viime viikkoina.

7.12.2021 12:03 | Päivitetty 7.12.2021 12:29

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä kääntyi viime viikon puolivälissä laskuun.

Sairaalahoidossa oli maanantain tietojen mukaan 277 koronatautipotilasta, kun viikko sitten potilaita oli 320 ja kaksi viikkoa sitten 328.

TehohoidoSSA oli maanantain tietojen mukaan 51 henkeä. Se on täsmälleen saman verran kuin viikko sitten. Kaksi viikkoa sitten potilaita oli 45.

Tiedot ilmenevät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedoista. Tiedot päivittyvät yleensä kattavasti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, mutta itsenäisyyspäivän takia päivittymisessä on saattanut olla tällä viikolla viiveitä.

Kuolemien määrä on viime viikkoina ollut kasvussa Suomessa. Tuoreimpien kahden viikon aikana THL:n tietoon tuli 121 uutta kuolemantapausta, kun sitä edeltävien viikkojen aikana tapauksia oli 54.

Kolmansia rokoteannoksia on Suomessa annettu maanantain tietojen mukaan noin 7,5 prosentille 12 vuotta täyttäneistä. Se on noin kaksi prosenttia enemmän kuin viikko sitten.

Kaksi annosta saaneiden rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneiden keskuudessa nousi viikossa noin puoli prosenttiyksikköä ja oli THL:n mukaan maanantaina 82,2 prosenttia.

Tartuntojen ilmaantuvuus jatkoi kasvuaan. Ilmaantuvuusluku on Suomessa nyt tiistaina noin 319, kun viikko sitten se oli noin 276 ja kaksi viikkoa sitten noin 239.

Ilmaantuvuus tarkoittaa raportoitujen tartuntojen määrää 14 päivän aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Euroopassa tartuntojen määrän kasvu näyttää taittuneen pitkän kasvuvaiheen jälkeen. Ruotsissa tartuntojen ilmaantuvuus on taas viime viikkoina ollut nousussa.

TÄMÄ HS:N koronakatsaus ilmestyy kerran viikossa. Jos haluaa seurata lukuja tarkemmin, HS:n päivittäin päivittyvät koronagrafiikat löytää tästä koronatilannejutusta.

Oikaisu 14.12. klo 15.25. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että tuoreimpien kahden viikon aikana THL:n tietoon tuli 126 uutta kuolemantapausta ja sitä edeltävien viikkojen aikana 58. Oikeat luvut ovat 121 ja 54.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat