THL: Suomessa on todettu kaksi uutta omikrontartuntaa, henkilöt ovat matkustaneet Etelä-Afrikassa ja Nigeriassa - Kotimaa | HS.fi

THL: Suomessa on todettu kaksi uutta omikrontartuntaa, henkilöt ovat matkustaneet Etelä-Afrikassa ja Nigeriassa

Yhteensä Suomessa on nyt todettu yhdeksän omikronmuunnoksen aiheuttamaa koronavirustartuntaa.

THL kertoi tiistaina kahdesta uudesta omikronmuunnoksen aiheuttamasta koronavirustartunnasta.

7.12.2021 13:45 | Päivitetty 7.12.2021 14:04

Suomessa on todettu kaksi uutta omikronmuunnoksen aiheuttamaa koronavirustartuntaa, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tartunnoista molemmat on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Henkilöt ovat matkustaneet viime aikoina Etelä-Afrikassa ja Nigeriassa.

Tapaukset eivät liity aiempaan tartuntaketjuun, jossa on tähän mennessä todettu seitsemän omikronin aiheuttamaa tartuntaa.

Yhteensä omikronmuunnoksen aiheuttamia tartuntoja on siis nyt todettu Suomessa yhdeksän. Aiemmin tapauksia on todettu Helsingin ja Uudenmaan lisäksi Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

Suomen ensimmäinen omikronmuunnoksen aiheuttama tartunta varmistui 2. joulukuuta eli viime viikolla.

THL nostaa tiedotteessaan esiin, että varmistettuja tapauksia on jo 50 maassa eri puolilla maailmaa.

”Seuraamme kansainvälistä tilannetta tarkasti yhdessä eri maiden viranomaisten kanssa. Virusmuunnos on levinnyt jo laajasti, ja uusia tartuntoja voi löytyä mistä maasta tahansa”, sanoo THL:n johtava asiantuntija Jari Jalava tiedotteessa.

”Laajamittaisempaa maan sisäistä leviämistä ei kuitenkaan vielä ole raportoitu Euroopan alueella. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti.”

Toistaiseksi suurin osa raportoiduista tartunnoista liittyy THL:n mukaan matkustamiseen erityisesti eteläisen Afrikan maissa.

Kuitenkin esimerkiksi Tanska, Espanja, Britannia ja Belgia ovat raportoineet myös tapauksista, joissa ei ole selvää yhteyttä maan ulkopuolelle.

”Tämä viittaa siihen, että näissä maissa omikronmuunnos leviää jo hieman myös maan sisällä”, THL:n tiedotteessa todetaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat