Keskeltä Tampereen ydinkortteleita myytiin äärimmäisen harvinainen 25 neliön minitalo: ”Kuin herran kukkarossa” - Kotimaa | HS.fi

Keskeltä Tampereen ydinkortteleita myytiin äärimmäisen harvinainen 25 neliön minitalo: ”Kuin herran kukkarossa”

Huoneisto saneerattiin yli satavuotiaaseen pesutupaan.

Kiinteistövälittäjä Juha Salovaara tekee kaupat minitalosta keskiviikkona.

8.12.2021 12:07 | Päivitetty 8.12.2021 15:11

Tampereella myytiin keskiviikkona 25 neliön kokoinen erillistalo, joka on saneerattu yli satavuotiaaseen pesutuparakennukseen. Ydinkeskustassa Satamakadulla sijaitseva erikoinen talo tuli myyntiin viikko sitten.

”Tampereen keskustassa on vanhoja taloja, joissa on pieniä hauskoja huoneistoja, mutta toista tämänlaista en tiedä Tampereen ydinkeskustasta. Vastaavaa ei ole tullut vastaan 42 vuoden urani aikana”, kiinteistönvälittäjä Juha Salovaara Asuntopisteestä kertoo.

25 neliön asuntoon on saatu mahdutettua varaava takka, baarikeittiö ja kylpyhuone. Olohuoneella on korkeutta peräti neljä metriä. Makuuhuone sijaitsee parvella, jonne johtavat koristeelliset portaat.

Minikokoinen harvinaisuus on kiinnostanut poikkeuksellisen paljon.

”Tarkoitus on lyödä kaupat lukkoon kahteentoista mennessä. Katsotaan vielä, montako tarjousta tässä ehtii tulla puolentoista tunnin aikana”, Salovaara kertoi keskiviikkona aamupäivällä.

Ennen saneerausta rakennus oli tyhjillään vuosikausia.

Asunnon hintapyyntö oli 215 000 euroa, joten neliöhinta on 8 600 euroa. Viime vuonna Helsingin Kampissa oli myynnissä 14 neliön huoneisto, jonka neliöhinta oli lähes 10 000 euroa.

Lue lisää: Kampissa kaupataan niin pientä asuntoa, ettei sellaisia saa Helsinkiin enää edes rakentaa

Salovaara lähetti viestin yhden jälkeen keskiviikkopäivällä.

”Kaupat lyötiin lukkoon puolenpäivän jälkeen.”

Asuntoa myytiin omakotitalona, mutta sen tarkempi nimitys on erillistalo, sillä se on osa viiden rakennuksen taloyhtiötä. Yhtiön vanhin rakennus valmistui 1890-luvulla ja pesutuparakennus vuonna 1907.

Pesutuparakennus oli 1990-luvulle tultaessa jo huonossa kunnossa, käyttämättä ja tyhjillään.

”Taloyhtiön oli tarkoitus purkaa rapistunut rakennus, mutta eräs osakas olikin kiinnostunut ostamaan sen. Niinpä taloyhtiö muutti rakennuksen osakkeiksi, ja osakas saneerasi sen”, Salovaara kertoo.

Asunto saneerattiin vanhaan pesutuparakennukseen.

Nyt pikku talossa on asunut vuokralainen kahdeksan vuotta, mutta alun perin omistaja suunnitteli siitä asuntoa lapselleen.

”Hänellä oli kylpyhuonekalusteita myyvä firma, joka toi kalusteita Englannista. Saneerauksessa käytettiin näitä tyylikkäitä kalusteita ja laitettiin asunto tosi hienoksi”, Salovaara sanoo.

Nyt asunto on pintaremontin tarpeessa, sillä saneerauksesta on jo 30 vuotta.

Minkälainen tunnelma pikkuruisessa kodissa on?

”Rakennus sijaitsee keskellä korttelia. Vaikka vilkkaat kadut kiertävät korttelia, ääniä ei kuulu betonimuurien läpi ollenkaan. Asunnossa saa olla kuin herran kukkarossa”, Salovaara kuvailee.

Kortteli itsessään on suljettu, eikä asuntoon ole muuta kulkua kuin lukollisen rautaportin kautta.

Erikoisesta asunnosta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Päivitys 8.12. klo 13.30. Lisätty juttuun asunnon myyntitieto.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat