"TEAM 011" – Opiskelijahaalariin ja erikoisella tiimitunnuksella varustettuun takkiin pukeutuneet varkaat murtautuivat apteekkiin, poliisi hämmästelee naamiointia - Kotimaa | HS.fi

"TEAM 011" – Opiskelijahaalariin ja erikoisella tiimitunnuksella varustettuun takkiin pukeutuneet varkaat murtautuivat apteekkiin, poliisi hämmästelee naamiointia

Apteekkiin murtauduttiin syyskuussa.

Tunnistatko kuvan henkilöitä? Kuva on tallennettu Merikarvian apteekin valvontakameroista.

16.12.2021 7:42 | Päivitetty 16.12.2021 10:20

Lounais-Suomen poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä kuvassa esiintyvistä henkilöistä.

Kuvassa olevat epäillyt murtautuivat Merikarvialla Kauppatiellä sijaitsevaan apteekkiin myöhään illalla 27. syyskuuta.

Toinen epäillystä oli pukeutunut sinivioletinväriseen opiskelijahaalariin ja toisella epäillyistä oli päällään keltainen takki, jonka selkään on kirjoitettu teksti TEAM 011.

”Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena ja huumausainerikoksena”, tutkinnanjohtajana toimiva komisario Jarmo Salo sanoo.

Törkeäksi varkaus on katsottu saaliiksi saadun lääkemäärän suuren arvon vuoksi. Komisario Salo myös mainitsee, että osa anastetuista lääkkeistä voi olla hyvin vaarallisia väärin käytettyinä.

Apteekkimurtautujien erikoiset naamiointimenetelmät herättävät poliisin julkaisemassa valvontakameran kuvassa huomiota.

”Hyvin ovat naamioituneet. Edes silmiä ei näe kuvista. Toisaalta kuvat olivat sellaisia, ettei poliisin tarvinnut kauaa pohtia, voiko ne julkaista”, komisario Salo sanoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi odotti erinäisten teknisen tutkinnan näytteiden valmistumista. Tästä johtuen poliisi tiedotti kuvan kera syyskuussa tehdystä apteekkimurrosta vasta nyt.

Kaikki vihjeet ja havainnot henkilöistä voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Oikaisu 16.12.2021 kello 10.20: Toisin kuin artikkelissa alun perin mainittiin, murtautuja ei ollut pukeutunut teekkarihaalariin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat