”Ei ihan tullut tätä ajateltua kun laitettiin haalareita tilaukseen” – Apteekin murtovaras pukeutui oululaisen opiskelijakillan haalareihin, jotka oli viety killan mukaan häkkivarastosta - Kotimaa | HS.fi

”Ei ihan tullut tätä ajateltua kun laitettiin haalareita tilaukseen” – Apteekin murtovaras pukeutui oululaisen opiskelijakillan haalareihin, jotka oli viety killan mukaan häkkivarastosta

Satakunnassa Merikarvialla tapahtuneessa apteekkimurrosta epäilty oli pukeutunut oululaisen Sigma-killan opiskelijahaalareihin, jotka ovat saaneet nyt näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

Lounais-Suomen poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä kuvassa esiintyvistä henkilöistä.

16.12.2021 13:52

Merikarvialla Satakunnassa syyskuisesta apteekkimurrosta epäiltyjen erikoiset naamiointimenetelmät ovat herättäneet hämmästelyä.

Toinen epäillystä oli pukeutunut sinivioletinväriseen opiskelijahaalariin ja toisella epäillyistä oli päällään keltainen takki, jonka selkään on kirjoitettu teksti TEAM 011. Poliisi pyytää vihjeitä kahdesta kuvassa esiintyvästä henkilöstä.

Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena ja huumausainerikoksena. Epäillyt murtautuivat Merikarvialla Kauppatiellä sijaitsevaan apteekkiin myöhään illalla 27. syyskuuta.

Lue lisää: ”TEAM 011” – Opiskelijahaalariin ja erikoisella tiimitunnuksella varustettuun takkiin pukeutuneet varkaat murtautuivat apteekkiin, poliisi hämmästelee naamiointia

Haalarit ovat Sigma-killan opiskelijahaalarit. Killan jäseniä ovat muun muassa Oulun fysiikan laitoksen ja matemaattisten tieteiden laitoksen opiskelijat.

Killan puheenjohtaja Joonas Rantapää kertoo, että haalarit ovat vuosimallia 2016. Haalarit varastettiin erään killan jäsenen häkkivarastosta reilu vuosi sitten.

”Haalareiden omistaja on viestinyt poliisille, että haalarit on varastettu häneltä”, Rantapää kertoo.

Hän ei kommentoi haalareiden omistajaa tämän tarkemmin.

Rantapään mukaan Oulusta ei olisi muutenkaan mieltä lähteä Merikarvialle apteekkia varten.

”Onhan Oulusta aika paljon matkaa sinne.”

Tutkinnanjohtajana toimiva komisario Jarmo Salo Lounais-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa HS:lle, että poliisille on tullut vinkki siitä, että haalarit olisi varastettu toisen murron yhteydessä Oulussa.

Vinkkejä ei ole kuitenkaan vielä tässä vaiheessa käyty sen yksityiskohtaisemmin läpi.

Tapaukseen liittyvät oululaiset haalarit ovat herättäneet keskustelua myös muun muassa viestipalvelu Twitterissä.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtaja Teemu Virtanen kirjoitti, että kun haalareihin aikanaan myytiin mainoksia ja luvattiin medianäkyvyyttä, ei ihan tällaista yhteyttä tultu ajateltua.

TEAM 011 -takista tai selkään kirjoitetun tekstin sanomasta komisario Salolla ei ole vielä sen tarkempaa tietoa.

”Liekö jonkun ison työmaan tunnus vai mikä. Kyllähän se voi johonkin firmaan viitata. Tämä on siis pelkkä ajatus, mutta luulisi tekstillä jonkun merkityksen olevan. Luulisi, että joku sen tunnistaa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat