Iso huumausainerikoskokonaisuus etenemässä syyteharkintaan Keski-Suomessa - Kotimaa | HS.fi

Iso huumaus­aine­rikos­kokonaisuus etenemässä syyte­harkintaan Keski-Suomessa

Tapaus on yhteydessä Keskusrikospoliisin aiemmin tiedottamiin laajoihin rikoskokonaisuuksiin Etelä- ja Pohjois-Suomessa.

16.12.2021 14:36

Sisä-Suomen poliisi kertoo torstaina Keski-Suomessa esitutkinnassa olevasta laajasta huumausaineisiin liittyvästä rikoskokonaisuudesta, joka on nyt etenemässä syyteharkintaa.

Poliisin mukaan epäilyt koskevat lukuisia törkeitä huumausainerikoksia ja muun muassa törkeää ampuma-aserikoksiin.

Rikoskokonaisuuteen liittyen takavarikoitiin aiemmin tänä vuonna Keski-Suomessa noin 12 kilogrammaa amfetamiinia ja metamfetamiinia sekä 447 grammaa kokaiinia.

Poliisi on kotietsinnöissä takavarikoinut 35 000 euroa käteistä rahaa, kahdeksan asetta, joista yksi oli sarjatuliase. Lisäksi tapaukseen liittyen on takavarikoitu kaksi kiinteistöä ja huoneisto.

Asian esitutkinta on valmistumassa lähiaikoina ja siirtyy sen jälkeen syyteharkintaan. Tapaukseen liittyen neljä ihmistä on tutkintavankeudessa. Yksi tutkintavangeista kärsii vankilatuomiota ja hänen epäillään johtaneen toimintaa vankilasta käsin.

Keski-Suomen rikosepäilyllä on poliisin mukaan yhteys Keskusrikospoliisin aiemmin tiedottamiin Etelä- ja Pohjois-Suomea koskeviin laajoihin esitutkintakokonaisuuksiin, jotka käsittelivät törkeitä huumausainerikoksia.

Rikollisryhmän epäillään tuoneen Ruotsista Suomeen noin 40 kiloa kokaiinia, sata kiloa amfetamiinia, kymmeniä tuhansia subutex-tabletteja ja useita kiloja MDMA:ta sekä ketamiinia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat