Tallink Siljan Megastar -matkustajalaiva joutui palaamaan Tallinnaan järjestelmävian vuoksi - Kotimaa | HS.fi

Tallink Siljan Megastar -matkustaja­laiva joutui palaamaan Tallinnaan järjestelmävian vuoksi

Kyydissä on varustamon mukaan vajaat 400 matkustajaa.

Arkistokuva Megastarista viime vuodelta Helsingissä.

17.12.2021 10:26 | Päivitetty 17.12.2021 12:05

Tallink Siljan Megastar-matkustajalaivan automaatio-ohjausjärjestelmässä ilmeni perjantaiaamun vika sen lähdettyä Tallinnan satamasta kohti Helsinkiä. Laiva jouduttiin hinaamaan takaisin Tallinnaan. Kyydissä oli varustamon mukaan vajaat 400 matkustajaa.

Varustamon mukaan Megastar lähti Tallinnan satamasta kohti Helsinkiä liikkeelle kello 7.30. Vika havaittiin pian liikkeellelähdön jälkeen ja sen seurauksena kaikki Megastarin perjantain lähdöt jouduttiin perumaan.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan vika oli tiedossa viimeistään kello 7.45, eli laiva ehti matkustaa merelle päin noin vartin ajan.

Tallink Silja kertoo lähettämässään tiedotteessa olevansa yhteydessä kaikkiin matkan varanneisiin asiakkaisiinsa. Matkustajat voivat joko siirtää matkansa haluamaansa ajankohtaan tai perua sen kuluitta.

”Jos olisi tänään pitänyt päästä tiettynä aikana Tallinnaan tai Helsinkiin, mutta matka on muuttunut turhaksi niin sitten sen voi käyttää esimerkiksi muuna päivänä”, Njöd sanoo.

Megastarin viasta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

HS tavoitti Länsisataman terminaalista lukijan, jonka oli tarkoitus matkustaa Megastarilla Tallinnaan kello 10.30 lähtevällä vuorolla.

Lukijan mukaan Tallink Silja ei ollut ottanut häneen yhteyttä hieman ennen kello 11 perjantaina. Hän kertoo, että tunnelma terminaalissa oli vain tuntia ennen lähtöä tulleen peruutuksen vuoksi kaoottinen, koska paikalla oli vain yksi laivayhtiön työntekijä ja useampi sata matkustajaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat