Jo kolmas mies vangittiin epäiltynä Lahden jengimurhasta - Kotimaa | HS.fi

Jo kolmas mies vangittiin epäiltynä Lahden jengimurhasta

Henkirikoksen uhri kuoli 12. joulukuuta. Poliisi ei edelleenkään vahvista yhteenottoon osallistuneiden jengien nimiä.

Poliisin mukaan Lahden jengimurhajutussa voi tulla vielä lisää vangitsemisia.

22.12.2021 13:52

Oikeus on vanginnut vuonna 1991 syntyneen miehen Lahden jengeihin liittyvästä murhajutusta epäiltynä. Jo aiemmin oikeus on vanginnut teosta epäiltynä kaksi muuta miestä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että kahdella aiemmin vangitulla henkilöllä on ollut kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliisin mukaan kyse oli kahden ryhmän yhteenotosta, mutta vain toisen ryhmän jäseniä epäillään rikoksesta.

Aarnisalo sanoo, että vangitsemisia voi tulla lisääkin. Hän ei halua tutkinnallisista syistä tarkasti avata, mikä väkivaltaan on hänen käsityksensä mukaan johtanut.

Uhri, 1970-luvulla syntynyt mies, joutui henkirikoksen uhriksi 12. joulukuuta. Uhri kuului aiemmin Cannonballiin ja viime aikoina Blue Cross Vikings -kerhoon, joka on perustettu noin vuosi sitten.

Ainakin yhdellä vangituista miehistä on ollut aikoinaan United Brotherhood -tausta sekä taustallaan raskasta rikollisuutta. HS:lle on kerrottu useasta lähteistä myös juttuun liittyvien henkilöiden ja tapahtumien mahdollisista liitynnöistä Helvetin enkeleihin, mutta näitä tietoja poliisi ei ole vahvistanut.

United Brotherhood oli pitkään Lahden ainoa liivijengi, joskin Heinolassa Lahden lähellä on vaikuttanut myös moottoripyöräjengi Cannonball. Kaupungin jengitilanne on ollut kuitenkin vaiherikas sen jälkeen, kun oikeus määräsi United Brotherhoodin väliaikaiseen toimintakieltoon jengin lakkauttamisprosessin aikana.

HS:n tiedossa ei ole silti, että tässä henkirikoksessa olisi kyse kilpailevien ryhmien välisestä yhteenotosta. Esimerkiksi Blue Cross Vikings ja Helvetin enkelit ovat tiettävästi olleet hyvissä väleissä, kuten myös United Brotherhood ja Helvetin enkelit.

Myöskään Aarnisalon puheiden perusteella mitään suuria jengien välisiä leimahduksia asiaan liittyen ei ole tutkittavan murhajutun seurauksena odotettavissa.

”Tämä oli näiden kahden ryhmän välinen välienselvittely. Suurelle yleisölle tämä ei aiheuta vaaraa”, hän sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat