Tiukimmat rajoitukset koskevat korkean riskin tilanteita – Katso HS:n hakukoneesta, missä tartunnan saamisen riski on THL:n mukaan suurin - Kotimaa | HS.fi

Tiukimmat rajoitukset koskevat korkean riskin tilanteita – Katso HS:n haku­koneesta, missä tartunnan saamisen riski on THL:n mukaan suurin

Yökerhoissa ja baareissa on THL:n mukaan merkittävä riski tartunnoille. Tilaisuuksissa, joissa on määritellyt istumapaikat, riskit pienenevät huomattavasti.

Baarit ja pubit on arvioitu THL:n riskianalyysissa merkittävän riskin tilanteiksi.

22.12.2021 14:47

HALLITUS päätti tiistai-illan kokouksessaan kiristää huomattavasti koronarajoituksia.

Tiukimmat rajoitukset suunnataan erityisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) määrittelemiin korkean riskin tilanteisiin. Tällaisiksi THL on määritellyt esimerkiksi yökerhot ja baarit.

Alla olevasta hakukoneesta voit katsoa, millainen riski erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa on THL:n arvion mukaan.

Hallituksen linjaus ei rajoita matalan riskin urheilu- ja kulttuuritoimintaa. Tällaisia ovat esimerkiksi elokuvateatterit, teatterit, konsertit ja urheiluottelut, joissa on määritellyt istumapaikat.

THL:n riskiarviossa arvioidaan sekä tartuntariskiä että leviämis­potentiaalia.

Tartuntariski tarkoittaa todennäköisyyttä sille, että joukkoon osuva tartuttava henkilö tartuttaisi muita.

Leviämispotentiaali kertoo, kuinka monta perheen tai seurueen ulkopuolista jatkotartuntaa tilanteesta todennäköisesti seuraisi.

Kokonaisriskiin huomioidaan sekä tartuntariski että leviämispotentiaali.

THL julkaisi riskitaulukon ensi kertaa syyskuussa ja on myöhemmin päivittänyt arvioita. Muun muassa liikennevälineiden riskiä päivitettiin marraskuussa suuremmaksi.

Viimeisimmät päivitykset riskitaulukkoon THL on tehnyt marraskuun lopussa, joten tuoreimpia tietoja omikronmuunnoksesta ei ole otettu huomioon arviossa.

Alla olevat taulukot näyttävät tapahtumien ja tilanteiden riskit riskiluokittain.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat