Pirkanmaalla ja Satakunnassa suljetaan kuntosalit, yleiset saunat ja uimahallit – Etelä-Pohjanmaalla kiristettiin kokoontumisrajoituksia, myös Uudellemaalle luvassa rajoituksia - Kotimaa | HS.fi

Pirkanmaalla ja Sata­kunnassa suljetaan kunto­salit, yleiset saunat ja uima­hallit – Etelä-Pohjan­maalla kiristettiin kokoontumis­rajoituksia, myös Uudelle­maalle luvassa rajoituksia

Pirkanmaalla ja Satakunnassa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa. Rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla.

Edes koronapassilla ei pääse pian Tampereen legendaariseen Rauhaniemen kansankylpylään.

23.12.2021 12:02 | Päivitetty 23.12.2021 14:58

Aluehallintovirastot määräsivät torstaina tiukkoja rajoituksia Pirkanmaan ja Satakunnan sairaanhoitopiirien alueelle.

Kummallakin alueella kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa. Rajoituksia ei voi kiertää koronapassilla.

Satakunnassa rajoitukset ovat voimassa jouluaatosta uudenvuodenaattoon, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueella taas joulupäivästä alkaen 7. tammikuuta saakka.

Päätöksen seurauksena Pirkanmaalla ja Satakunnassa suljetaan yleisöltä esimerkiksi ryhmäliikuntatilat, yleiset saunat, uimahallit ja muut harrastustilat, huvi- ja teemapuistot, sisäleikkipuistot sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat lukuun ottamatta liiketiloja ja kulkua niihin.

Suljettaviksi määrättyjä tiloja ei voi ottaa käyttöön koronapassilla liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaa varten.

Rajoitukset eivät koske ammattiurheilua eivätkä yksityis- tai perhepiirissä tapahtuvaa toimintaa. Suljettaviksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää lasten ohjattuun harrastustoimintaan.

Etelä-Pohjanmaalla sisätilojen kokoontumisrajoitus kiristyy 20:een tapaninpäivästä alkaen.

Rajoituksen määräsi torstaina Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, ja se on voimassa 23. tammikuuta saakka.

Rajoitukset koskevat esimerkiksi konsertteja, elokuvateattereita, festivaaleja ja urheilutapahtumia, joissa on paikalla yleisöä.

Etelä-Pohjanmaalla kokoontumisrajoitus kiristyy aiemmasta 50:stä 20:een 26. joulukuuta.

Tapahtuman tai tilaisuuden järjestäjä voi kiertää kokoontumisrajoitusta koronapassilla. Tosin myös koronapassin käyttöön on tulossa muutoksia lähipäivinä.

Hallitus päätti tiistaina, että 28. joulukuuta alkaen koronapassin käyttöä rajoitetaan kolmeksi viikoksi. Koronapassin avulla ei voi 28. joulukuuta alkaen vapautua rajoituksista niin sanotuissa suuren ja kohtalaisen tartuntariskin yleisötilaisuuksissa.

Asetusta koronapassin käytön rajoittamisesta odotetaan vielä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL) on olemassa vähäisen, kohtalaisen ja merkittävän tartuntariskin tilaisuuksista luokittelu, joka löytyy THL:n verkkosivuilta.

Jo olemassa olevan luokittelun perusteella Etelä-Pohjanmaalla kokoontumisrajoitusta voisi siis kiertää 28. joulukuuta lähtien esimerkiksi sellaisissa elokuvateattereissa, urheilutapahtumissa ja konserteissa, joissa istumapaikat on määritelty.

Lue lisää: Näistä rajoituksista hallitus päätti tiistaina

Länsi- ja Sisä-Suomen

Tällä viikolla aluehallintovirastot ovat kertoneet useista uusista koronarajoituksista alueillaan.

Lue lisää: Alueet kiristävät nyt rajoituksia: Pohjois-Pohjanmaalla kielletään kaikki yleisö­tilaisuudet, Pirkanmaalle ja Uudelle­maalle odotetaan linjauksia

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti kieltävänsä kokonaan yleisötilaisuuksien järjestämisen sisä- ja ulkotiloissa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella. Lisäksi se sulkee tiettyjä asiakas- ja yleisötiloja lyhytaikaisesti. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Lapin aluehallintovirasto ilmoitti kieltävänsä Lapin maakunnan alueella torstaista alkaen kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 20 osallistujan yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Tämä koskee muun muassa konsertteja ja urheilu­tapahtumia sekä mielenosoituksia.

Yleisötilaisuuksissa rajoitusten vaihtoehtona voi yhä ottaa käyttöön koronapassin. Yleisissä kokouksissa rajoituksista ei voi poiketa edes koronapassilla.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kielsi maanantaina kaikki yleisötilaisuudet Varsinais-Suomessa määräajaksi sisä- ja ulkotiloissa. Rajoituksista ei voi poiketa koronapassilla.

Oikaisu 23.12. kello 14.12: Rajoitukset Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueella ovat voimassa 7. tammikuuta saakka. Aiemmin aluehallintovirasto kertoi, että rajoitukset olisivat voimassa 8. tammikuuta saakka, mutta virasto korjasi tiedotettaan myöhemmin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat