Lieksassa paloi rivitalo, neljä asuntoa tuhoutui – Myös Oulussa tulipalo rivitaloasunnossa - Kotimaa | HS.fi

Lieksassa paloi rivitalo, neljä asuntoa tuhoutui – Myös Oulussa tulipalo rivitalo­asunnossa

Lauantaina ltapäivällä Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedotti, että Lieksassa neljän asunnon jälkisammutustyöt olivat käynnissä.

Lieksassa syttyi joulupäivänä tulipalo kymmenen asunnon rivitalorakennuksessa.

25.12.2021 10:17 | Päivitetty 25.12.2021 14:40

Pohjois-Karjalan Lieksassa aamulla syttyneessä rivitalopalossa on siirrytty neljän asunnon jälkisammutustöihin, kertoo pelastuslaitos. Katto- ja seinärakenteita puretaan koneellisesti palopesäkkeiden sammuttamiseksi.

Palosta aiheutuvasta savusta ei ole enää haittaa ympäröivälle asutukselle. Aiemmin aamulla ihmisiä pyydettiin välttämään liikkumista lähialueilla ja keskustan alueen asukkaita pyydettiin sulkemaan asuntojen ilmastoinnit.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin, että ainakin neljä asuntoa tuhoutuu rivitalopalossa täysin. Rivitalon kuusi muuta asuntoa säilyvät asumiskuntoisina. Lämmitys ja käyttövesi saadaan iltapäivän aikana toimimaan tilapäisjärjestelyin.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitoksen mukaan palon epäillään syttyneen takapihan katetulta terassilta, josta sen epäillään levinneen suoraan rakennuksen ullakkotilaan. Poliisi ja pelastuslaitos selvittävät syttymissyytä.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta Väinöläntiellä hieman ennen aamuseitsemää.

Paikalle hälytettiin runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä. Avuksi lähetettiin pelastushenkilöstöä muun muassa Joensuun ja Nurmeksen paloasemilta.

Oulussa syttyi lauantaina aamupäivällä ennen kello kymmentä tulipalo kaksikerroksisessa rivitalossa Savusaunantiellä.

Palomestari Kimmo Virkkala kertoi alkuiltapäivästä STT:lle, että varsinaiset sammutustyöt ovat ohi ja palopaikalla tehdään jälkivartiointia. Myös palonsyyntutkintaa on jo osin aloitettu.

Seitsemän asunnon rivitalosta yksi asunto kärsi Virkkalan mukaan totaalisia palovaurioita. Lisäksi 2–3 lähimpänä olevaa asuntoa kärsivät savuvaurioita. Henkilövahinkoja ei tullut.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat