Koronarajoituksia kiertänyt Ikaalisten kylpylä sulkee sittenkin altaansa – yhtiö kiistää ”vastarinta-aikeet” - Kotimaa | HS.fi

Koronarajoituksia kiertänyt Ikaalisten kylpylä sulkee sittenkin altaansa – yhtiö kiistää ”vastarinta-aikeet”

Kylpylän edustajat ovat maanantaina keskustelleet Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Ikaalisten kylpylä oli aiemmin sitä mieltä, että tuoreet koronarajoitukset eivät koskisi kylpylähotelleja.

27.12.2021 15:09 | Päivitetty 27.12.2021 18:13

Koronavirusrajoituksia kiertänyt Ikaalisten kylpylä sulkee sittenkin kylpyläosastonsa ja kuntosalinsa. Kylpylä oli jouluna avoinna aluehallintoviraston määräyksistä huolimatta.

”Pahoittelemme virheellistä tulkintaamme ja kiitämme aluehallintovirastoa tarkemmista ohjeista sekä toimimme välittömästi niiden mukaisesti”, kertoo Ikaalinen Span toimitusjohtaja Eero Aho HS:lle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi Pirkanmaalla yleiset tilat, kuten uimahallit ja kylpyläaltaat, suljettaviksi joulupäivänä.

Ikaalisten kylpylä piti kuitenkin allasosastonsa auki, sillä sen mielestä tuore rajoitus ei koskenut majoitus- ja ravitsemislain piirissä olevia toimijoita. Aho sanoi sunnuntaina HS:lle pitävänsä allasosastoa osana kylpylän ravintolatoimintaa.

Lue lisää: Ikaalisten kylpylä ryhtyi vastustamaan korona­rajoituksia – Avin ylijohtaja: Kuulostaa, että tässä on yritetty kikkailla ja kiertää rajoituksia

Aho oli maanantaina itse yhteydessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon.

”Aamusta alkaen olemme heitä tavoitelleet. Keskustelujen jälkeen iltapäivällä saimme heiltä tarkemmat ohjeistukset, miten meidän pitäisi tämän päätöksen myötä toimia”, Aho sanoo.

”Olen heitä jo yrittänyt joulun aikanakin tietenkin tavoittaa, mutta tuloksetta pyhistä johtuen.”

Kylpylä sulkee kylpyläosastonsa ja kuntosalinsa asiakkailta toistaiseksi 7. tammikuuta saakka. Ahon mukaan aluehallintovirastokin oli ottanut heidän asiansa jo aamulla ”jollain tavalla käsittelyyn”.

Ratkaisu perustuu aluehallintoviraston 23. joulukuuta antamaan päätökseen. Ahon mukaan kyse oli virheellisestä tulkinnasta ja siitä, ettei yrityksellä ollut joulun alla osaamista tulkita monimutkaista pykälää oikein.

Kylpylä luuli, että rajoitukset eivät koske majoitus- ja ravitsemislain piirissä olevia toimijoita, ja tulkitsi tämän tarkoittavan myös heitä. Tämä piti paikkansa osassa rajoituksia, mutta yleisten tilojen sulkemista poikkeus ei koskenut.

Aho kiistää ”vastarinta-aikeet”.

”Tässä ei ollut mistään barrikadeille nousemisesta, viranomaisten vastustamisesta tai kansalaistottelemattomuudesta kyse.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat