IS: Keskusrikospoliisi on jäädyttänyt Kankaanpään terrorismirikoksista epäiltyjen varat - Kotimaa | HS.fi

IS: Keskusrikospoliisi on jäädyttänyt Kankaanpään terrorismi­rikoksista epäiltyjen varat

Epäillyt eivät pysty esimerkiksi myymään asuntojaan eivätkä nostamaan tai siirtämään suuria rahasummia tililtä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Toni Sjöblom ja Suojelupoliisin erikoistutkija Eero Pietilä (oik.) Kankaanpään tapauksen mediatilaisuudessa Porin poliisilaitoksella 3. joulukuuta.

27.12.2021 19:02

Keskusrikospoliisi on tehnyt päätöksen Kankaanpään terrorismirikoksista epäiltyjen miesten ja heidän perustamansa aatteellisen yhdistyksen varojen jäädyttämisestä, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan keskusrikospoliisi teki päätöksen 14. joulukuuta ja se on tehty terrorismin torjumiseksi.

Keskusrikospoliisissa toimivan rahanpesun selvittelykeskuksen päällikkö Jaakko Christensen kommentoi varojen jäädyttämistä Ilta-Sanomille yleisellä tasolla. Hänen mukaansa erityislailla pyritään estämään varojen mahdollinen käyttö toiminnan jatkoon tai tukemiseen.

Tarkoituksena on, että terrorismirikoksista epäillyt tai tuomitut henkilöt eivät voi käyttää varojaan edistääkseen terrorististen tekojen valmistelua. Epäillyt eivät pysty esimerkiksi myymään asuntojaan eivätkä nostamaan tai siirtämään suuria rahasummia tililtä.

Satakunnan käräjäoikeus on vanginnut joulukuussa neljä suomalaismiestä epäiltynä terrorismirikoksista. Kyse on Suomen ensimmäisestä äärioikeistoon liittyvästä terrorismiepäilystä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat