Ulkomaalainen mies törmäsi puuhun ja kuoli moottorikelkkasafarilla Lapissa - Kotimaa | HS.fi

Ulkomaalainen mies törmäsi puuhun ja kuoli moottori­kelkka­safarilla Lapissa

Moottorikelkan kyydissä ollut nainen loukkaantui.

Mies kuoli moottorikelkkasafarilla Lapissa. Arkistokuva ei liity tapaukseen.

27.12.2021 20:06

Lapin Muoniossa ulkomaalainen moottorikelkkailija on kuollut törmättyään puuhun, tiedottaa Lapin poliisi. Kyydissä ollut matkustaja loukkaantui. Onnettomuus sattui maanantaina iltapäivällä.

Moottorikelkkailija oli ollut moottorikelkkasafarin mukana. Safarin osallistujat olivat ajaneet Muonion kylältä kohti Särkijärveä.

”Tuntemattomasta syystä moottorikelkkaa kuljettaneen mieshenkilön moottorikelkka oli jälkien perusteella ajautunut ulos reitiltä reitin oikealle puolelle ja lopulta moottorikelkka kuljettajineen oli törmännyt puuhun”, Lapin poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Kuljettaja menehtyi saamiinsa vammoihin elvytysyrityksistä huolimatta.

Moottorikelkassa oli matkustajana ulkomaalainen nainen. Hänet kuljetettiin Lapin keskussairaalaan, mutta poliisin tietojen mukaan hänen vammansa eivät ole vakavia.

Lapissa sattui tämän lisäksi myös kaksi muuta moottorikelkkaonnettomuutta. Kittilän Levillä moottorikelkkailija törmäsi parkkipaikalla pysäköitynä olleen pakettiauton perään.

Moottorikelkka oli karannut kuljettajana olleen naisen käsistä. Nainen loukkaantui, ja hänet kuljetettiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin. Kyydissä ollut mieshenkilö ei loukkaantunut.

Lisäksi Kittilässä mieshenkilö loukkaantui lievästi, kun hän kaatui moottorikelkalla virallisella reitillä. Moottorikelkan vauhti oli poliisin mukaan noin 50 kilometriä tunnissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat