Poliisi: Kansalaisille jaettu virheellisiä henkilökortteja - Kotimaa | HS.fi

Poliisi: Kansalaisille jaettu virheellisiä henkilökortteja

Vanhalle pohjalle painettu kortti kannattaa käydä vaihtamassa uuteen.

Tällaisia vanhalle korttipohjalle painettuja henkilökortteja on virheen vuoksi päätynyt kansalaisille.

28.12.2021 17:04

Kansalaisille on jaettu virheellisiä henkilökortteja korttituotannossa tapahtuneen virheen vuoksi. Virheelliset henkilökortit on painettu jo käytöstä painetulle korttipohjalle, kertoo poliisi.

”Vanha ja uusi korttipohja ovat hyvin saman näköisiä. Uuden kortin tunnistaa EU-lippulogosta, joka on kortin etupuolella vasemmassa yläreunassa, ja mustaa lukkoa esittävästä EU-Trustmark-tunnuksesta, joka on kortin kääntöpuolella. Näitä logoja ei ole vanhalla henkilökorttipohjalla”, poliisi tiedotti.

Uudenmallisen henkilökortin tunnistaa muun muassa kortin ylävasemmalla olevasta EU-lippulogosta.

Poliisihallituksen ylitarkastaja Mika Hansson kertoo, että toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka monelle ja keille kaikille virheellinen henkilökortti on päätynyt. Virhe paljastui yhdellä poliisiasemalla, jonka jälkeen asiaa alettiin selvittämään.

Tiedossa ei tarkkaan ole sekään, mistä lähtien virheellisiä kortteja on jaettu. Virheelliset erät ajoittuvat näillä tiedoin marras-joulukuuhun.

Poliisi kehottaa ottamaan yhteyttä poliisiasemalle, jos on saanut vanhalle pohjalle painetun henkilökortin 2. elokuuta jälkeen. Vaarana on, että korttia saatetaan käytettäessä luulla väärennetyksi. Uusi kortti myönnetään maksutta.

Poliisi muistuttaa, että vanhanmallista korttia, joka on myönnetty 1. elokuuta 2021 tai aiemmin, voi edelleen käyttää normaalisti. Virhe ei koske matkustusoikeudetonta henkilökorttia, alaikäisen matkustusoikeudetonta henkilökorttia eikä ulkomaalaisen henkilökorttia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat