Aamuyöhön asti juhliminen päättyy pian myös Itä-Suomessa – kaksi maakuntaa julistautui leviämisalueiksi - Kotimaa | HS.fi

Aamuyöhön asti juhliminen päättyy pian myös Itä-Suomessa – kaksi maakuntaa julistautui leviämis­alueiksi

Vuoden vaihtumista voi juhlia ravintolassa todennäköisesti vain Kainuussa ja Ahvenanmaalla.

Suurimmassa osassa Suomea aamuyöhön asti juhliminen on nyt tauolla.

28.12.2021 19:29

Pian Kainuu on Manner-Suomen ainoa paikka, jossa baarissa voi juhlia aamuyöhön asti. Pohjois-Karjala ja Itä-Savo julistautuivat koronaviruksen leviämisalueiksi tiistaina.

Ravintoloiden koronarajoitukset kiristyivät tiistaina lähes koko Suomessa, mutta kolme sairaanhoitopiiriä ja Ahvenanmaa jäivät vielä poikkeuksiksi.

Kun muualla alkoholin anniskelu täytyy lopettaa kello 17 ja ruokaravintolatkin suljettava viimeistään kello 20, näillä alueilla ravintolat saavat anniskella ja olla auki normaalisti.

HS kertoi Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Itä-Savon tilanteista maanantaina.

Lue lisää: Lähes koko Suomi on sulkeutumassa, mutta kolmella alueella ravintoloissa voi toistaiseksi juhlia aamu­yöhön

Leviämisalueeksi julistautuminen ei vielä tarkoita ravintolarajoitusten astumista voimaan heti. Valtioneuvoston on päätettävä asiasta asetusmuutoksella.

Pohjois-Karjalasta arvioidaan tiedotteessa, että ravintolarajoitukset astuvat maakunnassa voimaan ennen uuttavuotta.

”Leviämisalueita koskevat rajoitukset tulevat astumaan voimaan myös Pohjois-Karjalassa, se on selvä, sanoo tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja, toimialuejohtaja Jarmo Kukkonen Siun sotesta tiedotteessa.

Valtioneuvosto päättää Itä-Savon ravintolarajoituksista mitä todennäköisimmin samaan aikaan.

Tartuntojen määrä alueella on lisääntynyt huolestuttavasti kuluneen viimeksi viikon aikana, toteaa sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri tiedotteessaan.

”Samanaikaisesti tartuntaketjujen jäljitettävyys on heikentynyt ja kaikkia altistuneita ei enää saada selville”, tiedotteessa todetaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee molemmilla alueilla rajoitusten kiristämistä.

Kainuun sosiaali- ja terveysalueelta kerrottiin HS:lle maanantaina, että se ei ole siirtymässä leviämisalueeksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että se olisi Manner-Suomen ainoa paikka, jossa vuoden vaihtumista voi juhlistaa ravintolassa.

Leviämisalueilla kaikkien ravintoloiden täytyy lopettaa anniskelu kello 17. Baarien ja muiden sellaisten ravintoloiden, joiden päätoimiala on alkoholin anniskelu, on suljettava ovensa kello 18. Ruokaravintolat voivat olla koronapassilla auki kello 20 asti.

Lisäksi leviämisalueilla ravintoloiden asiakasmääriä rajoitetaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat