Lahden jengimurhasta vangittiin jo neljäs epäilty - Kotimaa | HS.fi

Lahden jengimurhasta vangittiin jo neljäs epäilty

Poliisin mukaan kaikki tiedossa oleva epäillyt on nyt tavoitettu.

Poliisi kertoo tavoittaneensa nyt kaikki Lahden jengimurhasta epäillyt henkilöt.

30.12.2021 11:25

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi torstaiaamuna 30-vuotiaan miehen epäiltynä Lahden vajaan kolmen viikon takaisesta jengimurhasta.

Mies on jutun neljäs vangittu. Aiemmin jutussa on vangittu 40-, 38- ja 30-vuotiaat miehet. Kaikki on vangittu todennäköisin syin epäiltyinä murhasta.

Jutun tutkinnanjohtajan Jan Aarnisalon mukaan poliisi on nyt tavoittanut kaikki tiedossa olevat epäillyt.

"Pääsimme epäillyn jäljille omien tutkimustemme perusteella ja kiinniotto sujui rauhallisesti”, Aarnisalo totesi keskusrikospoliisin tiedotteessa keskiviikkona.

Aarnisalo ei ole tutkinnallisista syistä halunnut avata, mikä väkivaltaan on johtanut. Hän on kuitenkin sanonut, että poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta ja teon motiivista.

Poliisin mukaan ainakin kahdella ensimmäiseksi vangitulla miehellä on ollut kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Kyse oli poliisin mukaan kahden ryhmän yhteenotosta, mutta vain toisen ryhmän jäseniä epäillään rikoksesta.

Ainakin yhdellä vangituista miehistä on ollut aikoinaan United Brotherhood -tausta sekä taustallaan raskasta rikollisuutta.

Uhri on 1970-luvulla syntynyt mies. Hän kuului aiemmin Cannonballiin ja viime aikoina Blue Cross Vikings -kerhoon, joka on perustettu noin vuosi sitten.

Henkirikos tapahtui sunnuntaina 12. joulukuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat