HS:n koronakatsaus: Sairaalassa ennätysmäärä potilaita, tehohoidon tarve ei ole kasvanut - Kotimaa | HS.fi

HS:n koronakatsaus: Sairaalassa ennätys­määrä potilaita, teho­hoidon tarve ei ole kasvanut

HS:n kerran viikossa julkaistava koronakatsaus kertoo rokotus-, sairaalahoito- ja tartuntatilanteen kehittymisestä viime viikkoina.

3.1. 12:10

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä Suomessa on kasvanut taas ennätyslukemiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantain tietojen mukaan sairaalassa on 398 potilasta. Se on yli 90 potilasta enemmän kuin viikko sitten ja yli 60 potilasta enemmän kuin parin viikon takaisen edellisen huipun aikana.

Tehohoidon tarve ei THL:n tietojen perusteella sen sijaan ole kasvanut. Maanantaina THL:n mukaan tehohoidossa oli 53 potilasta, mikä on suurin piirtein saman verran kuin viime viikolla.

THL:n tiedot päivittyvät kattavasti yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, joskus myös takautuvasti.

Kolmansia rokoteannoksia annettiin viime viikolla samaa tahtia kuin toissa viikolla.

Kolmansia annoksia on Suomessa annettu sunnuntain tietojen mukaan nyt noin 24,8 prosentille 12 vuotta täyttäneistä. Se on noin 5,1 prosenttia enemmän kuin viikko sitten.

Kaksi annosta saaneiden rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneiden keskuudessa nousi viikossa noin 0,2 prosenttiyksikköä ja oli THL:n mukaan maanantaina 83,8 prosenttia.

Tartuntojen ilmaantuvuus jatkoi jyrkkää nousuaan. Ilmaantuvuusluku nousi Suomessa ensi kertaa yli tuhannen ja on nyt maanantaina noin 1048. Viikko sitten ilmaantuvuus oli noin 518 ja kaksi viikkoa sitten noin 444.

Ilmaantuvuus tarkoittaa raportoitujen tartuntojen määrää 14 päivän aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Kuolemien määrä Suomessa on laskenut edellisestä mittausjaksosta.

Kahden viime viikon alkana THL:n tietoon tuli 99 koronaan liittyvää kuolemaa, kun edeltävien kahden viikon aikana tietoon tuli 110 kuolemaa.

Sairaalahoidon tarve on monissa maissa ollut kasvussa viime viikkoina. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Ranskassa koronapotilaita oli vuoden vaihteessa noin 280 sairaalapotilasta miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli noin 70.

Luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia eri maiden välillä, sillä hoitokriteerit vaihtelevat maittain. Sama koskee tartuntalukuja erilaisten testauskriteerien takia. Kehityksen suunnan luvut näyttävät kuitenkin hyvin.

TÄMÄ HS:N koronakatsaus ilmestyy kerran viikossa. Jos haluaa seurata lukuja tarkemmin, HS:n päivittäin päivittyvät koronagrafiikat löytää tästä koronatilannejutusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat