Kuntosalit pysyvät kiinni myös Pirkanmaalla, hallinto-oikeus hylkäsi vaatimukset sulun keskeyttämisestä - Kotimaa | HS.fi

Kuntosalit pysyvät kiinni myös Pirkanmaalla, hallinto-oikeus hylkäsi vaatimukset sulun keskeyttämisestä

Vastaavanlainen valitus johti Pohjois-Pohjanmaalla viime viikolla kuntosalien avautumiseen.

Aluehallintoviraston päätöksestä on valittanut monilla alueilla esimerkiksi Kuntokeskus Liikku, jolla on kuntosaleja myös Tampereella.

4.1. 8:05

Hallinto-oikeus ei keskeytä kuntosalien tai muiden yksilöliikuntatilojen koronasulkua Pirkanmaallakaan.

Vaasan hallinto-oikeudelle on tehty kolme valitusta, joissa vaaditaan aluehallintoviraston määräysten eli sulun täytäntöönpanon keskeyttämistä kuntosaleissa ja yksilöliikuntatiloissa. Hallinto-oikeus antoi maanantaina välipäätöksen, jossa se hylkäsi vaatimukset.

Pirkanmaalla ja Punkalaitumen kunnassa on tällä hetkellä voimassa monen muun alueen tavoin laaja yleisö- ja asiakastilojen sulku sekä yleisötilaisuuksien täyskielto. Se tarkoittaa esimerkiksi uimahallien, sisäleikkipaikkojen ja elokuvateattereiden olemista kiinni.

Sulku jatkuu Pirkanmaalla ja Punkalaitumella 7. tammikuuta asti.

Vastaavanlainen valitus johti Pohjois-Pohjanmaalla viime viikolla kuntosalien avautumiseen. Uudellamaalla ratkaisu oli kuitenkin Pirkanmaan kaltainen eli sulku jatkuu.

Näiden lisäksi ainakin Lounais-Suomen rajoituksista on valitettu Turun hallinto-oikeuteen. Sieltä päätöstä on lupailtu lähipäivinä.

Pohjois-Pohjanmaalle muista poikkeavan välipäätöksen antanut Pohjois-Suomen hallinto-oikeus viittasi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) laatimaan koronaviruksen riskitaulukkoon, jonka mukaan kuntosaleilla ja yksilöliikuntatiloissa koronaviruksen riski on vähäinen.

Pirkanmaan valituksia käsitelleen Vaasan hallinto-oikeuden mukaan syytä keskeytykselle ei ollut ”ottaen huomioon aluehallintoviraston valituksenalaisen päätöksen luonne ja kiireellisyys, päätöksen perusteena oleva selvitys sekä asiassa muutoin ilmenneet seikat”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat