Oikeusministeriö suosittaa kuntia kiirehtimään aluevaalien vaalivirkailijoiden koronarokotuksia - Kotimaa | HS.fi

Oikeusministeriö suosittaa kuntia kiirehtimään alue­vaalien vaali­virkailijoiden korona­rokotuksia

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 12.–18. tammikuuta.

Äänestyskoppeja äänestyspaikalla kuntavaalien ennakkoäänestyksessä Espoossa toukokuussa 2021.

4.1. 11:39

Oikeusministeriö on suositellut kunnanhallituksia kiirehtimään aluevaalivirkailijoiden koronarokotuksia, ministeriön tiistaisessa tiedotteessa kerrotaan.

Ministeriö lähetti maanantaina kunnanhallituksille kirjeen, jossa suositellaan kiirehtimään koronarokotusten antamista niin, että mahdollisimman moni vaalivirkailija olisi saanut täyden rokotussarjan mahdollisimman hyvissä ajoin ennen aluevaaleja.

Aluevaalien varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta 2022. Ennakkoäänestys järjestetään 12.–18. tammikuuta.

Oikeusministeriön mukaan asianmukainen rokotussuoja on yksi aluevaalien terveysturvallisuuden varmistamisen keinoista, sillä rokotusten avulla vähennetään vakavia koronaviruksen aiheuttamia tautimuotoja.

Kuntaliiton sosiaali- ja terveysyksikön johtaja Sari Raassinan mukaan Kuntaliiton tiedossa ei vielä ole, aiotaanko kunnissa nopeuttaa erikseen vaalivirkailijoiden koronarokotuksia. Raassinan mukaan kunnat ovat jo tähän mennessä pyrkineet maksimoimaan rokotusten antamisen sekä äänestäjille että vaalivirkailijoille.

Raassina uskoo, että monet vaalivirkailijat ovat pystyneet saamaan jo koronarokotuksia.

Hänen mukaansa vaalivirkailijoita on pääasiassa ollut alueittain vaikeaa saada ei niinkään koronatilanteeseen liittyvistä syistä, vaan siksi, ettei vaalivirkailijoina saa olla ehdokkaita tai heidän lähipiiriinsä kuuluvia henkilöitä.

Raassinan mukaan äänestyspaikoilla pystytään huolehtimaan koronaturvallisuudesta.

Oikeusministeriö kehottaa pitämään äänestyspaikoilla riittävää etäisyyttä muihin, huolehtimaan käsihygieniasta ja käyttämään äänestyspaikoilla kasvomaskia tai -visiiriä. Lisäksi oikeusministeriö kehottaa odottamaan mahdollisten hengitystieoireiden paranemista ennen äänestämään menemistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat