Syyttäjä: mies murhasi äitinsä Orimattilassa ja yritti hävittää jäljet sytyttämällä keinutuolin - Kotimaa | HS.fi

Syyttäjä: mies murhasi äitinsä Orimattilassa ja yritti hävittää jäljet sytyttämällä keinutuolin

Syytetty kiistää syytteen murhasta ja sanoo ennakkovastauksessa puolustaneensa itseään.

4.1. 11:27

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkoi tiistaina oikeudenkäynti, jossa miestä syytetään äitinsä murhasta Orimattilassa. Syyttäjän mukaan mies yritti teon jälkeen hävittää jäljet sytyttämällä tuleen lattialle kaatuneen keinutuolin.

Mies itse kiistää syyllistyneensä elokuussa murhaan. Syyttäjän mukaan mies kuitenkin tuolloin riisti äitinsä hengen pistämällä, viiltämällä ja lyömällä äitiään erilaisilla välineillä useita kertoja. Syyttäjän mukaan mies muun muassa löi äitiään päähän moottorisahalla, mikä aiheutti haavoja ja murtumia pään alueelle.

”Pään alueelle ihoon [tuli] yhteensä 32 haavaa tai haava-aluetta, joista 18 vaikutti tyypiltään ensisijaisesti moottorisahan aiheuttamilta vammoilta ja muut teräaseen aiheuttamilta vammoilta”, haastehakemuksessa eli syytekirjelmässä kerrotaan.

Vainajassa näkyi erilaisia väkivallan merkkejä myös muualla kehossa.

Syyttäjän mukaan teko oli erityisen raaka ja julma. Syynä oli käytetty välineistö sekä pitkäkestoinen ja erityisen suurta tuskaa aiheuttanut toteuttamistapa.

”Lisäksi rikoksen uhri on myös ollut tekijään verrattuna sekä fyysisten ominaisuuksiensa että vahvan humalatilansakin vuoksi jo teon alkaessa puolustuskyvyttömyyttä lähentelevässä tilassa ja teon aikana ensimmäisten iskujen jälkeen täysin puolustuskyvyttömässä tilassa”, syyttäjä kirjoittaa haastehakemuksessa.

Syytetty mies vetoaa niukassa kirjallisessa ennakkovastauksessa syytteisiin itsensä puolustamiseen ja kiistää syyllistyneensä murhaan tai törkeän vahingonteon yritykseen.

”Hän myöntää aiheuttaneensa uhrille vammoja tilanteessa, jossa [on] puolustanut itseään”, miehen puolustus kirjoittaa.

Syyttäjä vaatii syytetylle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja törkeän vahingonteon yrityksestä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat