Pirkanmaan koronanyrkki esittää koronarajoituksille jatkoa - Kotimaa | HS.fi

Pirkanmaan koronanyrkki esittää koronarajoituksille jatkoa

Poikkeuksena ovat ulkotapahtumat, joita voitaisiin esityksen mukaan järjestää lauantaista alkaen.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmään kuuluvat esimerkiksi johtajaylilääkäri Juhani Sand (vasemmalla), infektioyksikön ylilääkäri Jaana Syrjänen ja infektioyksikön apulaisylilääkäri Janne Laine.

4.1. 16:08

Pirkanmaan pandemia­ohjausryhmä esittää aluehallinto­virastolle nyt voimassa olevien rajoitusten jatkamista kahdella viikolla.

Alueen nykyiset rajoitukset ovat voimassa perjantaihin saakka.

Poikkeuksena ovat ulkotapahtumat, joita voitaisiin pandemia­ryhmän esityksen mukaan järjestää lauantaista lähtien. Ryhmä kuitenkin suosittelee, että mahdollisissa ulkotapahtumissa ei järjestettäisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskien käyttö on mahdollista koko tapahtuman ajan.

Tällä hetkellä Pirkanmaalla on kielletty kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Näitä ovat esimerkiksi elokuvanäytökset, urheilutapahtumat ja konsertit.

Lisäksi tietyt asiakas- ja yleisötilat, kuten liikuntatilat, sisäleikkipaikat ja kylpylät, on suljettu kokonaan.

THL:n määrittelemät vähäisen riskin tilat sen sijaan voisivat pandemia­ohjausryhmän mukaan jatkaa toimintaansa. Näihin kuuluvat tiedotteen mukaan yksilölajien harrastustilat sekä kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden.

Mikäli aluehallintovirasto määrää rajoituksille pandemia­ohjaus­ryhmän esityksen mukaisen jatkoajan, ovat ne voimassa 22. tammikuuta asti.

Pirkanmaan kahden viikon ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 911, mutta tartuntaluvut eivät sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan enää kerro tautitapausten todellista määrää.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla yhteensä 3 222 koronavirus­tartuntaa, joiden lähde saatiin selville vain 19 prosentissa tapauksista.

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on Pirkanmaalla pysytellyt korkealla tasolla, mutta tehohoidon tarpeessa ei olla havaittu kasvua.

”Sairaaloiden henkilökunnan terveenä pysyminen on tällä hetkellä merkittävä riski”, sairaanhoitopiirin tiedotteessa sanotaan.

Myös pääkaupunkiseudun korona­koordinaatio­ryhmä esitti eilen jatkoa voimassa oleville rajoituksille.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräämät tilarajoitukset ovat nykyisellään voimassa 10. tammikuuta asti. Korona­koordinaatio­ryhmä esittää tähän kahden viikon jatkoaikaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat