Yle: Syyttäjä jätti nostamatta syytteen kansanedustaja Ano Turtiaisen somekirjoituksista - Kotimaa | HS.fi

Yle: Syyttäjä jätti nostamatta syytteen kansanedustaja Ano Turtiaisen some­kirjoituksista

Syyttäjän mukaan Jari Taposen on poliisina ja aktiivisena sosiaalisen median toimijana kestettävä kovaa arvostelua.

Valta kuuluu kansalle -puolueen Ano Turtiainen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 28. joulukuuta 2021.

4.1. 19:55

Syyttäjä on päättänyt olla nostamatta syytettä kansanedustaja Ano Turtiaisen (vkk) somekirjoituksista, joista oli tehty rikosilmoitus, kertoo Yle.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jari Taponen teki Turtiaisesta rikosilmoituksen, kun tämä oli nimittänyt häntä viestipalvelu Twitterissä ”munattomaksi nillittäjäksi”.

Turtiaista epäiltiin kahdesta Taposeen kohdistuneesta kunnianloukkauksesta.

Syyttäjän mukaan Taponen on sosiaalisessa mediassa aktiivinen toimija ja osallistuu poliisina yhteiskunnallisiin keskusteluihin esimerkiksi maahanmuutosta, sananvapaudesta, rikollisuudesta ja rasismista.

”Turtiaisen vastausta Taposen kirjoitukseen voidaan pitää arvosteluna Taposen toimintaa kohtaan julkisessa virassa, eikä sen voida katsoa tässä tapauksessa selvästi ylittävän sitä, mitä voidaan pitää kohtuullisena”, arvioi syyttäjä Ylen mukaan.

Syyttäjä teki samalla päätöksen myös neljästä muusta syyteharkintaan edenneestä Taposen tekemästä rikosilmoituksesta, joista yhdestä nostettiin syyte.

Syyttäjä päätti nostaa syytteet Taposeen kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta. Syytteen sisältö tulee julki, kun sen käsittely käräjäoikeudessa alkaa.

Päätöksen tehnyt aluesyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen kertoo Ylelle, että virkamiehen henkeen tai terveyteen hänen virkatoimiensa vuoksi kohdistuva uhkaus eroaa muista ilmoituksista, joissa kyse oli ainoastaan solvaamisesta. Siksi hän nosti syytteen tapauksessa, jossa Taposta uhattiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat