Teollisuushalli tuhoutui pahoin Akaassa - Kotimaa | HS.fi

Teollisuushalli tuhoutui pahoin Akaassa

Hallissa räjähtelevät kaasupullot ja pakkanen vaikeuttavat sammuttajien työtä.

Palopaikalla oli illalla viisi tikasautoyksikköä, ja yhteensä noin 60 henkeä osallistui sammutustöihin.

10.1. 20:21 | Päivitetty 10.1. 23:00

Pirkanmaalla Akaan Toijalassa sijaitsevassa noin 4 000 neliön hallirakennuksessa syttyi tulipalo maanantaina illalla kuuden maissa. Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Naskali kertoi illalla ennen kymmentä, että yli puolet hallista on tuhoutunut täysin.

”Pyrimme suojelemaan korkeaa osaa hallista, jonka seinärakenteeseen tuli on vähän päässyt”, Naskali sanoi STT:lle.

Matalassa osassa hallia oli kaasupulloja, jotka räjähtelivät, ja tuli pääsi leviämään.

”Siellä räjähteli välillä kuin sotatantereella, kun kaasupullot paukahtelivat. Se on vaikeuttanut sammutustyötä”, Naskali sanoi.

Teollisuushallissa toimii metalliteollisuuden alihankintatöitä töitä kotimaassa ja vientiin tekevä Toijala Works Oy. Yrityksen verkkosivujen mukaan sen palveluksessa on parisataa henkeä ja sillä on toimipiste myös Viialassa.

Yli 20 asteen pakkanen lisäsi sammuttajien vaikeuksia.

Palon sammuttamista vaikeutti lisäksi peltikaton sortumisvaara, koska katolle ei voitu mennä. Pelastuslaitos pyrki saamaan palokatkon aikaan korkean ja matalan hallin väliin pelastaakseen edes osan hallista.

Palopaikalla oli illalla viisi tikasautoyksikköä, ja yhteensä noin 60 henkeä osallistui sammutustöihin.

Yli 20 asteen pakkanen lisäsi sammuttajien vaikeuksia. Pakkanen on rankkaa sekä sammuttajille että kalustolle.

”Pitää saada vesi liikkumaan letkuissa. Nyt on jo toinen ryhmä sopimuspalokunnan sammuttajia töissä. Tässä menee vielä pitkään”, Naskali arvioi.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa rakennuksen kattorakenteista. Pelastuslaitoksen mukaan palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Rakennuksen katolta tuli savua, ja hallissa näkyi liekkejä pelastuslaitoksen mennessä paikalle. Palo levisi laajasti kattorakenteisiin, pelastuslaitos kertoi aiemmin illalla julkaisemassaan tiedotteessa.

Kaikki työntekijät pääsivät pois rakennuksesta, eikä kukaan loukkaantunut. Ulkopuolisille ei myöskään aiheutunut vaaraa savusta. Kohteeseen hälytettiin yli 20 pelastusyksikköä eteläiseltä Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä.

.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat