Yksi ihminen kuoli työtapaturmassa Stora Enson tehtaalla Varkaudessa jäätyään puristuksiin tolppakasojen alle - Kotimaa | HS.fi

Yksi ihminen kuoli työ­tapa­turmassa Stora Enson tehtaalla Varkaudessa jäätyään puristuksiin tolppa­kasojen alle

Asiaa tutkitaan poliisin mukaan työtapaturmana.

14.1. 9:43 | Päivitetty 14.1. 13:26

Yksi ihminen kuoli Stora Enson tehtaalla Varkaudessa torstaiaamuna tapahtuneessa työtapaturmassa. Tiedon vahvisti HS:lle perjantaiaamuna Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomestari Harri Paunonen.

Rikoskomisario Vesa Koponen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että asiaa tutkitaan työtapaturmana yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa.

Jos aluehallintovirasto katsoo, ettei tehtaalla ole noudatettu työturvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita, tekee se asiasta tutkintapyynnön poliisille, Koponen sanoo.

Koposen mukaan onnettomuus tapahtui Storan Enson Varkauden-sahalla. Koponen kertoo, että turman kohteeksi joutunut oli ollut kuljettamassa trukilla tolppakasoja, joita oli trukin kyydissä useita. Koposen mukaan yksi tolppakasa painaa noin 2 500 kiloa.

Kun trukkia kuljettaneesta ei hetkeen ollut kuulunut mitään, häntä lähdettiin etsimään ja hänet löydettiin puristuksista kasojen alta. Ensihoito totesi hänet kuolleeksi.

Pelastuslaitos sai torstaina noin kello 7.30 hälytyksen Varkaudessa Ahlströminkadulle, tehtävän nimenä ”ihmisen pelastaminen puristuksista”. Pelastuslaitoksen Paunosen mukaan ilmoitus koski samaa tilannetta.

Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen sanoo, että työntekijöille on kerrottu onnettomuudesta. Härkönen esittää osanottonsa työtapaturmassa kuolleen läheisille.

Asiasta kertoi aiemmin Iltalehti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat