”Tuntuu, että tulimme huomatuiksi” – Partio­poikien viesti luonnon ja rauhan puolesta herätteli maailman ilmasto­päättäjiä

Tamperelaiset 11-vuotiaat partiopojat kirjoittivat päättäjille kirjeen, jossa he kertovat olevansa huolissaan maailman ja ympäristön tilasta. Kirje eteni maailman ilmastopaneelin päättäjille, jotka liikuttuivat poikien huolesta ja kertoivat saavansa siitä voimaa toimia.

Pesukarhut-seikkailujoukkueen partiolaiset Miro Turunen (vas.), Jooa Siilinkari, Tapio Howard ja Toivo Huilla kokoontuivat Kalevan Karhujen kerhotilaan Tampereella pohtimaan tulevaisuutta.

7.3.2022 2:00 | Päivitetty 7.3.2022 8:22

Kirje päättäjille.

Se oli tamperelaisen Pesukarhut-seikkailujoukkueen tehtävä partiolaisten muistelemispäivänä. Tehtävä sai kahdeksan 11-vuotiasta partiopoikaa miettimään yhteistä maailmaa ja tulevaisuutta.

Huolenaiheet ovat isoja. Pojat kantavat huolta maailmantilanteesta, luonnosta ja ilmastosta. He toivovat, että tulevaisuudessa olisi nykyistä enemmän rauhaa ja tasa-arvoa sekä puhdasta energiaa ja että ihmisten tuottama hiilijalanjälki olisi pienempi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat