Krp varoittaa sen nimissä lähetetyistä huijaus­viesteistä

Viestin lähetysosoite ja sisältö vaihtelevat, mutta niiden liitteitä ei tule avata.

17.3. 11:42

Keskusrikospoliisi (krp) varoittaa huijaussähköposteista, joita lähetetään sen nimissä. Viestin lähetysosoite ja sisältö vaihtelevat, mutta ne eivät tule oikeasti poliisista.

Rikolliset pyrkivät krp:n mukaan jäljittelemään poliisin käyttämiä sähköpostiosoitteita ja viesteihin on liitetty pdf-tiedostoja. Viestin otsikoissa mainitaan myös ”artikla 360”, ja itse viesteissä väitetään vastaan ottajan syyllistyneen rikoksiin.

”Tyypillisesti huijauskampanjoissa viestien sisällöt ja muodot muuttuvat ajan mittaan, eli siksi täsmällistä kuvausta viesteistä ei ole mahdollista antaa. Olennaista on, että viestien liitteenä olevia tiedostoja ei tule avata, eikä viestin ohjeiden mukaan tule toimia”, sanoo Poliisin kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö, rikostarkastaja Mikko Rauhamaa Krp:stä tiedotteessa.

Krp kehottaa ihmisiä poistamaan viestit avaamatta niissä olevia liitetiedostoja. Jos viestiin on vastattu ja pankkitietoja annettu, krp kehottaa olemaan yhteydessä omaan pankkiin ja tekemään rikosilmoituksen poliisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat