Maahanmuutto­virasto perustaa lisää vastaanotto­keskuksia Ukrainan sotaa pakeneville

Joensuuhun ja Kuopioon perustetaan lisäksi uudet yksityismajoituksen palvelupisteet, joista oman majoittumisensa järjestävät turvapaikanhakijat ja tilapäisen suojelun hakijat saavat vastaanottopalveluita.

Helsingin vastaanottokeskuksen toimipiste Helsingin Metsälässä.

18.3. 19:05

Maahanmuuttovirasto valmistelee uusien vastaanottokeskuksien perustamista, sillä Ukrainan sotaa paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut, virasto tiedottaa.

Uudet vastaanottokeskukset perustetaan Joensuuhun, Kemiin, Kemijärvelle, Kuopioon, Lahteen, Pieksämäelle, Ristiinaan, Savonlinnaan, Poriin, Rovaniemelle ja Turkuun.

Lahdessa ja Pieksämäellä vastaanotto­keskukset aloittavat toimintansa heti. Loput keskuksista avataan lähiviikkojen aikana.

Lisäksi Joensuuhun ja Kuopioon perustetaan uudet yksityismajoituksen palvelupisteet.

Oman majoituksensa järjestävät turvapaikanhakijat ja tilapäisen suojelun hakijat saavat pisteiltä vastaanotto­palveluita, kuten sosiaali- ja terveyspalveluita sekä vastaanottorahaa.

Suuri osa Ukrainasta paenneista majoittuu yksityiseen majoitukseen.

Osa uusista vastaanottokeskuksista on jo tällä hetkellä toimivien keskusten sivutoimipisteitä. Myös paikkojen lisäämistä jatketaan toiminnassa oleviin vastaanotto­keskuksiin.

Maahanmuuttovirasto on lisännyt jo toiminnassa olevien vastaanotto­keskusten majoituspaikkoja noin kahdella tuhannella Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Aiemmin Maahanmuuttovirasto kertoi avaavansa uudet vastaanottokeskukset Espooseen ja Seinäjoelle sekä yksityismajoituksen palvelupisteet Espooseen, Seinäjoelle ja Kemiin.

Lue lisää: Maahan­muutto­virasto perustaa Suomeen kaksi uutta vastaan­otto­keskusta, tiistaina suojelua haki yli 1 200 ukrainalaista

Keskiviikkoon mennessä yhteensä 5 787 ukrainalaista oli hakenut alkuvuoden aikana kansainvälistä suojelua Suomessa. Tiistaina hakijoita oli 1 203, ja lähes kaikki heistä hakevat tilapäistä suojelua.

Suomi myöntää Ukrainan sotaa paenneille tilapäistä suojelua. Kuten turvapaikan­hakijoilla, tilapäistä suojelua saavalla on oikeus asua vastaanotto­keskuksessa sekä saada muita vastaanottopalveluita.

Maahanmuuttovirasto ohjaa, suunnittelee ja valvoo vastaanotto­järjestelmän toimintaa. Viraston omat vastaanotto­keskukset sijaitsevat Helsingissä, Joensuussa ja Oulussa.

Muut vastaanottokeskukset ovat järjestöjen, kuntien ja yritysten ylläpitämiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat