Otto-Ville ja Rosanne Lamminpää ottivat ukrainalaisen Zaitškon perheen omakoti­taloonsa asumaan: ”En osaa edes selittää, he vain ottivat meidät vastaan”

Ukrainalainen Hanna Zaitško pakeni kotikaupungistaan Puolaan äitinsä ja kahden lapsensa kanssa. Siellä ollessaan hän sai tiedon, että Lamminpään perhe Nokialla voisi majoittaa heidät kotiinsa. Nyt perheet elävät yhteistä arkea, kunnes Zaitško löytää oman asunnon.

Ukrainalainen Hanna Zaitško (vas.) liikuttuu puhuessaan hetkestä, jolloin hän saapui Lamminpään perheen luo. ”Tieto, että Zaitškon perhe majoittuu luoksemme, tuli vuorokauden varoitusajalla”, kertoo Rosanne Lamminpää (oik.). Hänen sylissään on Lamminpään perheen nuorin, 1-vuotias Pyry. Taustalla on Zaitškon lapsista nuorempi, 3-vuotias Ivan.

22.3. 9:30

Kun Hanna Zaitško heräsi aamulla kotonaan Kryvyi Rihin kaupungissa Ukrainassa 24. helmikuuta, hänen aviomiehensä kertoi, että Itä-Ukrainaa on pommitettu. Zaitško suhtautui epäuskoisesti miehensä puheisiin ja kysyi, mitä uutissivustoja hän oikein luki. Kun mies näytti kuvia ja videoita pommituksista, Zaitškon sydän alkoi hakata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat