Ylivieskan poliisi­asema evakuoitiin sodan­aikaisten räjähteiden vuoksi – Puolustus­voimat haki palo­pommin ja käsi­kranaatit hävitettäviksi

Ylivieskan poliisiasemalle aamupäivällä toimitetut räjähteet on kuljetettu hävitettäväksi, ja alueen eristys on purettu.

25.3. 13:00 | Päivitetty 25.3. 15:59

Ylivieskan poliisiasema Pohjois-Pohjanmaalla evakuoitiin perjantaina aamupäivällä, koska asemalle oli toimitettu sodanaikainen räjähde, kertoo Oulun poliisi.

Iltapäivällä poliisi tiedotti, että Puolustusvoimien yksikkö tunnisti räjähteet palopommiksi ja kahdeksi käsikranaatiksi. Räjähteet siirrettiin turvallisesti rakennuksesta ulos, ja ne kuljetetaan hävitettäväksi.

Alueen eristys on purettu, eikä liikennettä alueen ympäristössä enää rajoiteta.

Oulun poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin STT:lle, että tapaus liittyy armovuosi­keräykseen, joka on Oulun poliisilaitoksen alueella perjantaina käynnissä oleva asekeräys.

Armovuosi­keräyspäivänä poliisille voi luovuttaa kuolinpesän aseita sekä tarpeettomiksi käyneitä ja luvattomia aseita ja patruunoita ilman seuraamuksia. Keräystä koskevassa tiedotteessa kerrotaan, että räjähteisiin liittyy aina vaaroja, joten niihin ei tule koskea itse.

Räjähteen tuomisessa Ylivieskan poliisiasemalle ei ollut kyse uhkauksesta. Räjähteitä ei kuitenkaan koskaan pitäisi tuoda poliisiasemalle, vaan niistä tulee ilmoittaa poliisille erikseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat