Moottorikelkkailija kuoli kilpailussa Kemijärvellä osuttuaan puuhun

Onnettomuus tapahtui perjantaina aamulla perinteikkäässä moottori­kelkka­kilpailussa. Kilpailu on keskeytetty onnettomuuden vuoksi.

25.3. 16:32

Kemijärvellä järjestetyssä moottori­kelkka­kilpailussa tapahtuneessa onnettomuudessa on kuollut yksi ihminen, Lapin poliisilaitos tiedotti perjantaina iltapäivällä.

Onnettomuus tapahtui kaksipäiväisen Giant-endurokilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella noin aamukymmeneltä. Poliisin mukaan kelkkailija suistui suljetulta reitiltä mutkassa ja törmäsi ulosajon seurauksesta puuhun. Nopeasti aloitetusta maallikko­elvytyksestä huolimatta kelkkailija kuoli tapahtumapaikalla.

Poliisi ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto jatkavat onnettomuuden selvittämistä kuoleman­syyn­tutkintana sekä onnettomuus­tutkintana.

Kemijärven Moottorikerhon puheenjohtaja Juha Peltoniemi ei tiedä miehen tarkkaa ikää, mutta mies oli osallistunut kisassa legendaluokkaan, johon saavat osallistua vain yli 50-vuotiaat.

Suomen Moottoriliiton mukaan moottorikelkkaenduro on kilpailu, jossa on tarkoitus kokeilla moottorikelkkojen luotettavuutta sekä ajajien taitoa heidän ajaessaan reitin määrätyissä olosuhteissa.

Peltoniemen mukaan onnettomuus tapahtui kilparadalla huomiomerkillä merkatussa paikassa. Hänen mukaansa huomiomerkin tarkoitus on ilmoittaa kuljettajalle vaaranpaikasta, jossa täytyy olla varuillaan.

”Kuljettajat ne merkit tietävät”, Peltoniemi kertoo.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut vaaranmerkki, joka ilmoittaa vielä hankalammasta paikasta.

Peltoniemen mukaan kyseessä oli erittäin kokenut kuljettaja, joka oli osallistunut kilpailuun myös aiemmin.

Kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1991. Kilpailu on keskeytetty onnettomuuden vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat