Päiväkodista on tullut viisi kertaa viesti, että lapset pitäisi hakea aiemmin tai pitää kotona: ”En halua lasteni olevan päivä­kodissa, jossa ei ole tarpeeksi työn­tekijöitä”, Rabea Radix sanoo

Uraäitien verkoston kyselyn mukaan vanhemmat joutuvat päiväkotien henkilöstöpulan takia lyhentämään työpäiväänsä tai työskentelemään lastenhoidon ohessa.

Espoolainen Rabea Radix kertoo, että hän on joutunut lyhentämään työpäiväänsä, sillä päiväkodista on pyydetty hakemaan aiemmin lapsia päiväkodista henkilöstöpulan takia.

31.3. 9:23 | Päivitetty 31.3. 9:37

Varhaiskasvatuksen henkilöstöpula vaikeuttaa vanhempien työssäkäyntiä, kun päiväkodit pyytävät välillä vanhempia pitämään lapsen kotona tai hakemaan tämän aikaisemmin päiväkodista henkilökuntavajeen takia.

Tämä käy ilmi tuoreesta uraäitien verkoston Mothers in Businessin jäsenkyselystä, jossa noin joka neljäs vastaaja kertoi kohdanneensa tilanteen.

Kyselyyn vastasi noin 589 äitiä. Verkoston jäsenet ovat urasuuntautuneita ja tyypillisimmin korkeakoulutettuja äitejä, joista noin puolet asuu pääkaupunkiseudulla. Ilmiö tunnetaan myös muissa suurissa kaupungeissa.

Asia on noussut esiin myös Helsingin Sanomien mielipidesivuilla.

Lue lisää: Päiväkotien henkilöstöpula haittaa jo vanhempien työssäkäyntiä

Kyselyssä kuudennes uraäideistä kertoo lyhentäneensä työpäiväänsä varhaiskasvatuksen laatuun tai saatavuuteen liittyvästä syystä. Samoin kuudennes kertoo lykänneensä töihin paluuta varhaiskasvatuksen laatuun tai saatavuuteen liittyvistä syistä.

“Varhaiskasvatuksen henkilöstöhaasteet heijastuvat suoraan etenkin naisten uriin ja ansiokehitykseen, sillä useimmiten työpäiviään lyhentävät ja hoitovapaitaan pidentävät nimenomaan äidit”, sanoo Mothers in Businessin hallituksen puheenjohtaja Sanna Kranjc.

Espoolaisen Rabea Radixin 5- ja 3-vuotiaat lapset ovat käyneet 2,5 vuotta kunnallisessa päiväkodissa Espoon Matinkylässä.

Sinä aikana päiväkodilta on tullut ainakin viidesti vanhemmille pyyntö hakea lapsi aikaisemmin hoidosta tai pitää lapsi kotona, mikäli se on mahdollista.

”Viesti on osoitettu yleisesti kaikille vanhemmille, mutta olen kokenut tilanteen aika vaikeana. En halua lasteni olevan päiväkodissa, jossa ei ole tarpeeksi työntekijöitä”, Radix kertoo.

”Olen kokenut pyynnön myös hieman velvoittavana.”

Radix kertoo pitäneensä lapset muutaman kerran kotona tai lyhentäneensä työaikaa päiväkodin pyynnöstä, sillä IT-alalla asiakkuuspäällikkönä työskentelevänä hänellä on periaatteessa mahdollista tehdä etätöitä.

”Työn tekemisestä ei tahdo silloin kuitenkaan tulla mitään”, Radix sanoo.

Työnantaja on hänen mukaansa suhtautunut tilanteisiin pääosin ymmärtäväisesti. Aiemmassa työpaikassaan Radix toimi tiimivetäjänä, jolloin työn ja perheen yhdistäminen oli vaikeampaa.

Radixilta löytyy ymmärrystä myös päiväkodin henkilökunnalle. ”Tilanne ei ole varmasti heillekään helppo”, hän sanoo.

Varhaiskasvatuksen työntekijäpula on näkynyt hänen mukaansa jonkin verran henkilökunnan vaihtuvuutena.

Hän ei ole niinkään huolissaan päiväkodin pedagogisesta toiminnasta.

”Enemmän minua huolettaa henkilökunnan kuormitus ja miten se mahdollisesti vaikuttaa siihen, miten he voivat vastata lasten tarpeisiin.”

Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtajan Virpi Mattilan mukaan sijaispula on vaivannut kaupungin varhaiskasvatusta jo ennen koronaepidemiaa.

Etenkin joulun jälkeen koronaepidemian pahentuessa tilanne on vaikeutunut. Hänen mukaan tilanne, jossa vanhempia pyydetään hoitamaan kotona, on kuitenkin äärimmäisen poikkeuksellinen.

"Pääasiallisesti olemme pyrkineet rajaamaan toiminta-aikaa, jolloin vanhempia on pyydetty mahdollisuuksien mukaan hakemaan lapset aiemmin hoidosta. Näitä meillä on valitettavasti ollut viikoittain”, Mattila kertoo.

Mothers in Businessin kyselyyn vastanneista 88 prosenttia piti pätevää, tuttua ja pysyvää henkilökuntaa erittäin tärkeänä asiana. Vain 28 vastaajasta kuitenkin uskoo, että tämä toteutuu erittäin hyvin varhaiskasvatuksessa.

“Varhaiskasvatuksen ammattilaiset tekevät arvokasta ja vaativaa työtä lastemme eteen. Heillä on oltava oikeus tehdä työnsä hyvin ja viihtyä työssään”, Kranjc sanoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat