Amnesty moittii vuosi­raportissaan Suomea muun muassa translaista: ”Suomen on otettava ihmis­oikeus­tilannettaan koskevat suositukset tosissaan”

Amnesty International antaa Suomelle moitteita perusturvasta ja translaista. Järjestö painottaa, että Suomen on otettava omaa ihmisoikeustilannettaan koskevat kansainväliset suositukset tosissaan.

Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeustyön johtaja toteaa, että Suomen hallitusohjelmaan kirjattu translain uudistaminen viivästyy jatkuvasti.

29.3.2022 1:15

Amnesty International antaa vuosiraportissaan moitteita Suomelle perusturvasta ja translaista.

”Suomen on otettava omaa ihmisoikeustilannettaan koskevat kansainväliset suositukset tosissaan”, järjestö toteaa tiedotteessaan.

”Paras tapa tukea kansainvälistä ihmis­oikeus­järjestelmää on toteuttaa kansainväliset suositukset viipymättä. Nyt ihmis­oikeus­sopimuksia valvovat elimet joutuvat toistamaan Suomelle esimerkiksi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, perusturvan tasoa, turva­paikan­hakijoiden oikeusturvaa sekä aseista­kieltäytyjien ja saamelaisten oikeuksia koskevia suosituksiaan vuodesta toiseen”, Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeustyön johtaja Niina Laajapuro sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat