Kiuruveden hoivakodin koronakuolemista ei nosteta syytteitä – Yli kymmenen vanhusta kuoli tautiin lyhyessä ajassa

Koronavirus pääsi leviämään hoivakotiin keväällä 2020.

Kiuruveteläisestä hoivakodissa kuoli vuoden 2020 keväällä lähes puolet asukkaista koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

31.3. 11:17

Syyttäjä on päättänyt olla nostamatta syytteitä Kiuruvedellä sijaitsevan Kallionsydän-hoivakodin koronakuolemista.

Attendon Kallionsydän-hoivakoti nousi otsikoihin vuoden 2020 keväällä, kun koronavirus pääsi leviämään sen tiloihin. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuoli kevään aikana hoivakodissa 12 iäkästä asukasta.

Kallionsydämen vastuuhenkilöä epäiltiin asiassa työturvallisuusrikoksesta, kuolemantuottamuksista, vammantuottamuksista ja vaaran aiheuttamisista. Lisäksi Ylä-Savon sote-kuntayhtymän virkamiehiä epäiltiin virkavelvollisuuden rikkomisista.

Syyttäjä jätti syytteet nostamatta, koska epäillyn työturvallisuusrikoksen osalta oikeudenkäynti ja rangaistus olisivat kohtuuttomia tai tarkoituksettomia ja muilta osin ei ole todennäköisiä syitä epäillä henkilöitä rikoksista.

Lue lisää: Kiuruveden 12 surua.

Terveydenhuollon valvontaviranomaiset totesivat keväällä 2020, että asiakas- ja potilasturvallisuus oli vaarantunut hoivakodissa. Hoivayhtiö Attendon ylläpitämä hoivakoti siirrettiin vuoden 2020 huhtikuussa Ylä-Savon sote-kuntayhtymän vastuulle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki poliisille tutkintapyynnön Kallionsydämen asumisyksiköstä ja Ylä-Savon sote-kuntayhtymän edustajien toiminnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat