Kaakkois-Suomen poliisi­laitos irtisanoi komisarion, syynä ääri­oikeistolaiseen ideologiaan liittyvien näkemysten aiheuttama luottamus­pula

Irtisanottu poliisimies työskenteli komisariona valvonta- ja hälytyssektorilla, kertoo Kaakkois-Suomen poliisilaitos. Hänet on pidätetty virantoimituksesta irtisanomisajaksi.

31.3. 17:20

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on irtisanonut päällystöön kuuluvan poliisimiehen äärioikeistolaiseen ideologiaan liittyvien näkemysten aiheuttaman luottamuspulan takia, tiedotti poliisilaitos torstaina.

Irtisanottu poliisi työskenteli komisariona valvonta- ja hälytyssektorilla. Poliisilaitoksen mukaan hänet on pidätetty virantoimituksesta irtisanomisajaksi.

Poliisin tiedotteen mukaan irtisanomiseen johtaneet syyt ovat tulleet ilmi laajemmassa poliisiin liittyvässä keskusrikospoliisin ja Syyttäjälaitoksen tutkinnassa, jossa on vuodesta 2020 alkaen ollut tutkittavana äärioikeistolaiseen ideologiaan liittyvää toimintaa poliisin henkilöstössä.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella työskennellyt poliisi ei ollut kokonaisuudessa esitutkinnan kohteena, kerrotaan tiedotteessa.

Poliisilaitos aloitti omat virkamiesoikeudelliset toimenpiteensä alkuvuodesta 2022.

Tiedotteen mukaan keskeisimmäksi asiaksi päätöksenteossa nousi sen arviointi, voiko poliisilaitos työnantajana luottaa siihen, etteivät esiin tulleet seikat vaikuta viranhoitoon ja sen edellyttämään päätöksentekoon. Lisäksi asiassa painoi tiedotteen mukaan se, mikä vaikutus näillä olisi poliisiin kohdistuvaan luottamukseen yleisesti.

”Loppujen lopuksi kyse on luottamuksesta ja soveltuvuudesta poliisin tehtäviin”, toteaa poliisipäällikkö Ari Karvonen tiedotteessa.

”Tällaisia virkamiesoikeudellisia päätöksiä ei tehdä kevyin perustein. Virkamiehestä johtuvan irtisanomisen perusteena tulee olla erityisen painavat syyt. Nyt tällaiset syyt ovat olemassa. Epäasiallisen toiminnan ja poliisin käyttäytymisvelvoitteita rikkovan toiminnan sivuuttaminen ei ole mahdollista”, sanoo Karvonen tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat