Teinipariskunta paritti alaikäisiä tyttöjä ja kehotti myymään seksiä kotonaan ja hotellissa – Hovioikeus lievensi tuomioita

Toisen päätekijän rangaistus muuttui ehdolliseksi. Hovioikeuden mukaan kaikista teoista ei ollut tarpeeksi näyttöä.

11.4. 14:16

Alaikäisiä tyttöjä Tampereella ja Turussa parittaneen pariskunnan tuomiot lievenivät Turun hovioikeudessa.

Tekoaikaan 18-vuotiaat Miro Ville Valtteri Lindqvist ja Heidi Kristiina Havantola tuomittiin aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeudessa kahden alaikäisen tytön parittamisesta yli kahden vuoden vuoden vankeusrangaistuksiin.

Lue lisää: Teinipariskunta paritti kahta tyttöä ja kehotti myymään seksiä lukuisille asiakkaille – sai ehdotonta vankeutta ihmiskaupasta

Hovioikeus lievensi Linqvistin tuomion vuoden ja 10 kuukauden mittaiseksi ja Havantolan tuomion ehdolliseksi vuoden ja yhdeksän kuukauden rangaistukseksi.

Nuori pariskunta oli käräjäoikeuden mukaan majoittanut molempia uhreja kotonaan Tampereella ja kahden päivän ajan hotellissa Turussa seksinmyyntiä varten. He olivat myös useita kertoja kehottaneet vanhempaa uhria myymään seksiä.

Pariskunta oli ottanut itselleen pääosan seksinmyynnillä saaduista rahoista. Rahaa oli käytetty muun muassa alkoholiin ja huumeisiin.

Hovioikeuden antama tuomio on julistettu lähes kokonaan salaiseksi.

Tuomiosta laaditun julkisen selosteen mukaan hovioikeus päätyi hylkäämään syytteitä joltain osin näytön puutteen vuoksi. Hovioikeuden mukaan ei esimerkiksi ollut riittävästi näyttöä siitä, että toinen uhreista olisi myynyt seksiä enemmän kuin kolme kertaa.

Hovioikeus piti kuitenkin voimassa käräjäoikeuden tuomitsemat nimikkeet. Molemmat syytetyt tuomittiin ihmiskaupasta ja alkoholirikoksesta, minkä lisäksi mies tuomittiin huumausainerikoksesta.

Lisäksi kolmannen, vuonna 2001 syntyneen, tekijän vuoden ehdollinen vankeustuomio ihmiskaupasta lyheni kahdeksan kuukauden ehdolliseksi tuomioksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat