Poliisi etsii kadonneeksi ilmoitettua 60-vuotiasta naista Kiilopäällä – Huono sää on vaikeuttanut etsintöjä

Naiseen ei ole lauantain jälkeen saatu yhteyttä.

11.4. 8:15 | Päivitetty 11.4. 13:52

Inarin poliisi etsii kadonneeksi ilmoitettua naista Kiilopäällä, Urho Kekkosen kansallis­puistossa. Poliisi sai ilmoituksen kadonneesta henkilöstä sunnuntaina, jolloin se käynnisti maastoetsinnät puistossa.

Naisen oletetaan liikkuvan kansallispuistossa Ruijanpolun lähialueilla. Lapin poliisin tilanne­keskuksesta kerrotaan, että nainen on saattanut liikkua polulta myös kauemmas, joten etsintöjä ulotetaan 5–10 kilometrin päähän polulta.

Poliisin mukaan huono sää on vaikeuttanut etsintöjä. Poliisi tekee etsintöjä yhdessä Lapin pelastuslaitoksen ja Lapin rajavartioston kanssa.

Viimeinen näköhavainto naisesta on tehty perjantaina. Naiseen on oltu puhelinyhteydessä viimeisen kerran lauantaina, jonka jälkeen häneen ei ole saatu yhteyttä.

Poliisi sai tiedon katoamisesta naisen ystävältä, jolle nainen oli luvannut päivittää tietoja vaeltamisen suunnitellusta etenemisestä. Ystävän mukaan kadonnut ei saapunut suunniteltuun aikaan Kiilopäälle, jolloin ystävä teki ilmoituksen katoamisesta poliisille.

Kadonnut on noin 60-vuotias nainen. Hänellä on mukanaan hiihtämiseen tarvittavat varusteet, makuupussi ja makuualusta sekä 30–40 litran reppu. Naisella on yllään tummat housut, vaalea takki ja punavalkoinen pipo. Poliisin mukaan nainen on ”kokenut hiihtäjä”.

Poliisi pyytää viikonlopun aikana Ruijanpolun lähialueella, kuten Tammukkalammella, Suomunruktulla ja Kiilopäällä, liikkuneilta havaintoja yksin vaeltavasta naisesta. Havainnot tulee ilmoittaa poliisille soittamalla hätänumeroon 112.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat