Kuusi­kymppinen mies sai vankeutta lähes 20 vuotta sitten tapahtuneista seksuaali­rikoksista

Mies käytti hyväkseen kahta alaikäistä tyttöä vuosina 2003–2005. Oikeus tuomitsi hänet neljäksi vuodeksi vankeuteen.

13.4. 16:52

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut ehdottomaan vankeuteen kuusikymppisen miehen, joka käytti seksuaalisesti hyväkseen kahta alaikäistä tyttöä lähes kaksikymmentä vuotta sitten.

Oikeus tuomitsi vuonna 1961 syntyneen Hossein Najafin neljäksi vuodeksi vankeuteen kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rangaistusta mitatessaan oikeus otti huomioon lieventävänä seikkana rikoksista kuluneen pitkän ajan. Vähennyksen määräksi oikeus arvioi kahdeksan kuukautta.

Oikeuden mukaan mies oli lukuisia kertoja yhdynnässä tekoaikaan 13–15-vuotiaan tytön kanssa. Rikokset tapahtuivat 2003–2005. Mies oli myös ottanut tytöstä alastonkuvia.

Toinen uhri oli tekoaikaan 13 tai 14-vuotias, ja hän joutui miehen uhriksi kerran. Erityisen nöyryyttäväksi teon teki se, että mies oli ollut tytön kanssa yhdynnässä tilassa, jossa muut ihmiset olivat nähneet hyväksikäytön. Samassa yhteydessä oli käytetty hyväksi myös toista lasta.

Mies oli ennen yhdyntöjä tarjonnut tytöille alkoholia ja käyttänyt hyväkseen heidän humalaansa. Mies oli tekojen aikaan yli 40-vuotias eli ikäero hänen ja uhrien välillä oli huomattava.

Oikeuden mukaan miehen syyllisyydestä ei jäänyt järkevää epäilyä.

Uhrien kertomukset olivat luotettavia, vaikka tapahtumista oli kulunut huomattavan pitkä aika. Heidän kertomuksensa saivat vahvistusta todistajien kertomuksista sekä kirjallisista todisteista, joiden mukaan uhrien psyykkinen tila oli tekojen jälkeen huonontunut.

Mies ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa.

Oikeus määräsi miehen maksamaan toiselle tytölle korvauksia kärsimyksestä sekä tilapäisestä haitasta yhteensä 35 000 euroa.

Toiselle uhrille määrättiin maksettavaksi 14 000 euron korvaukset.

Mies on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat