Tulli tutki Kinder-suklaita salmonellan varalta, tuotteet osoittautuivat turvallisiksi

Ruokavirasto tiedotti Kinder-suklaamunien takaisinvedosta salmonellaepäilyn vuoksi viime viikolla.

Ruokavirasto tiedotti Kinder-tuotteiden takaisinvedosta viime viikolla juuri palmu­sunnuntain alla.

14.4. 16:31

Tulli tiedotti torstaina tutkineensa kolmea erilaista maahantuotua Kinder-suklaa­tuotetta salmonellabakteerien varalta. Tullin mukaan kuuden eri valmistuserän suklaista ei löytynyt salmonellaa.

Ruokavirasto tiedotti Kinder-suklaamunien takaisinvedosta salmonellaepäilyn takia viime viikolla. Viime lauantaina takaisinveto laajeni koskemaan useampia tuotteita.

”Salmonella on yksi yleisimmistä ruokamyrkytyksen aiheuttajista. Viime vuonna salmonellalöydösten määrä oli huomattavan korkea. Suklaatuotteista salmonellaa ei kuitenkaan ole viime vuosina löytynyt”, Tullilaboratorion johtaja Pirjo Sainio toteaa tiedotteessa.

Tulli tutki Kinder-suklaatuotteita osana normaalia elintarviketurvallisuusvalvontaa. 14. huhtikuuta valmistuneissa analyyseissa tuotteista ei löytynyt salmonellaa.

Kinder-tuotteita vedettiin Suomessa pois myynnistä viime viikolla varotoimen­piteenä. Takaisinvedot koskivat Belgian Arlonin tehtaalla valmistettuja tuotteita.

Kinder-tuotteita valmistavan Ferrero Scandinavia AB:n mukaan takaisinvedon taustalla oli se, että joissain maissa oli noussut esiin epäily tuotteiden ja salmonella­tartuntojen välillä.

Yritys kertoi myös, ettei yhdessäkään markkinoilla olevassa Kinder-tuotteessa ollut havaittu salmonellaa eikä yritys ollut saanut asiasta kuluttajapalautetta.

Tautitapauksia havaittiin useissa Euroopan maissa suklaan syömisen jälkeen, Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC) kertoi viime viikon keskiviikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat