Lentäjä kuoli pienkoneen pudottua Jyväskylän Tikkakoskella

Koneen kyydissä oli ainoastaan lentäjä.

17.4. 21:44 | Päivitetty 18.4. 16:03

Lentäjä kuoli sunnuntai-iltana pienlentokoneen pudottua Jyväskylässä Tikkakosken lentoaseman alueella, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos.

Kyseessä oli siviilikäytössä ollut yksipaikkainen pienkone, jonka kyydissä oli ainoastaan lentäjä.

Pelastuslaitoksella ei ollut sunnuntaina tarkkaa tietoa siitä, miten onnettomuus tapahtui ja mistä se johtui. Onnettomuutta tutkivat poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus (Otkes).

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa maanantaina ennen puoltapäivää, ettei tutkinnan tässä vaiheessa ole tullut ilmi mitään rikokseen viittaavaa.

Otkesin Twitterissä tänään julkaisemasta kuvasta näkee, että lentokone oli pudonnut puiden keskelle metsään.

MTV:n uutisten haastattelemien Keski-Suomen Ilmailijat ry:n edustajien mukaan onnettomuudessa kuollut oli kokenut lentäjä ja kyseessä oli hänen henkilökohtainen, säännöllisesti käytössä oleva lentokone. Onnettomuuden arvellaan tapahtuneen lentäjän laskukierroksella.

Poliisi ja Otkes ovat jatkaneet onnettomuuden tutkintaa tänään. Otkes kertoi eilen aloittaneensa alustavan tutkinnan tapauksesta.

”Meillä on paikkatutkinta siellä nyt käynnissä, ja teemme poliisin kanssa yhteistyötä”, kertoo Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber STT:lle.

Bieberin mukaan päätös Otkesin varsinaisen tutkinnan mahdollisesta aloittamisesta tehtäneen tämän viikon aikana.

Otkes tekee turvallisuustutkintaa yleisen turvallisuuden parantamiseksi ja uusien onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseksi. Varsinaisesta tutkinnasta päätettäessä otetaan huomioon muun muassa tapahtuman vakavuus ja uusiutumisen todennäköisyys.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan koneen putoamisen havaitsi silminnäkijä, joka teki asiasta hälytyksen. Lehden mukaan koneen putoamispaikka oli aidatun lentokenttäalueen sisäpuolella.

Hälytys onnettomuudesta tuli sunnuntai-iltana puoli yhdeksän jälkeen. Pelastuslaitos kertoi saaneensa ilmoituksen maassa olevasta lentokoneesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat