Nuoret yrittivät ryöstää pojalta laukun Inkoossa – 15-vuotiasta uhria puukotettiin vatsaan

Poliisi tutkii tapausta törkeän ryöstön yrityksenä.

Nuorta poikaa puukotettiin Inkoon S-marketin lähellä.

19.4. 10:57 | Päivitetty 19.4. 12:34

Viisitoistavuotiasta poikaa puukotettiin ryöstöyrityksen yhteydessä vatsaan Inkoon S-marketin lähellä viime viikolla kiirastorstaina. Törkeän ryöstön yrityksestä epäillään kolmea alaikäistä poikaa, joista yksi on alle 15-vuotias.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus puukotuksesta hieman ennen iltakymmentä. Tapahtumapaikalla oli tuolloin useita nuoria, joista yhtä oli lyöty veitsellä vatsaan.

Epäillyt tekijät olivat ehtineet poistua paikalta, mutta poliisi otti heidät kiinni samana iltana.

Esitutkinnan mukaan tekijät olivat yrittäneet teräaseella uhkaamalla viedä 15-vuotiaalta uhrilta laukun. Tilanne johti puukotukseen.

”Teräaseella vatsan alueelle aiheutettu vamma on aina hengenvaarallinen. Tässä tapauksessa asianomistajalla on kuitenkin ollut onnea matkassa, ja hän on jo päässyt pois sairaalasta”, sanoo rikoskomisario Mats Sjöholm poliisin tiedotteessa.

Ainakin osa epäillyistä on tuntenut poliisin mukaan uhrin entuudestaan. Jotkut heistä olivat viettäneet torstaina ennen puukotusta aikaa muun muassa nuorisotalolla, joka sijaitsee lähellä S-markettia.

Kunnan hyvinvointikoordinaattorin Karolina Grop-Nordströmin käsityksen mukaan nuorten väliset ryöstöt eivät ole olleet yleisiä Inkoossa.

Kunta järjesti puukotustapauksen vuoksi nuorisotalolla lauantaina tilaisuuden, jossa nuorilla oli halutessaan mahdollista keskustella tapahtuneesta. Paikalla oli myös kriisipäivystyksen väkeä.

”Sinne tuli muutama nuori. Hekään eivät osallistuneet kriisikeskusteluihin vaan tulivat paikalle ihan vaan nuorisotalon käyttäjinä. Sama tilanne oli myös sunnuntai- ja maanantai-iltoina, jolloin päätimme pitää nuorisotalon ovia auki”, Grop-Nordström sanoo.

Poliisi pyrkii saamaan tapauksen esitutkinnan valmiiksi kevään aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat