Finnair luopuu ensi viikolla maski­pakosta, VR:n maskisuositus päättyi tänään

VR:n maskisuositus on päättynyt tänään torstaina.

Torstaista alkaen maskia ei tarvitse enää käyttää VR:n junissa.

21.4. 11:24 | Päivitetty 21.4. 11:34

Finnairin maskivaatimus päättyy maanantaina 25. huhtikuuta, lentoyhtiö tiedottaa. Maanantaista alkaen maskia ei tarvitse käyttää Finnairin lennoilla, ellei lennon lähtö- tai kohdemaa sitä edellytä.

Lennoilla, joilla maskin käyttäminen on viranomaisvaatimus, tulee maskia käyttää koko lennon ajan. Maskin voi ottaa pois vain syömisen ja juomisen ajaksi. Muilla lennoilla maskin käyttäminen on vapaaehtoista.

Finnair kehottaa matkustajia tarkistamaan lähtö- ja kohdemaiden maskivaatimukset paikallisten viranomaisten ja lentoasemien sivuilta. Finnair listaa tiedotteessaan kohdemaat, joissa maskia edellytetään lennoilla.

Maskia tarvitaan edelleen esimerkiksi Espanjan-, Italian- Kreikan- ja Ranskan-lennoilla.

Myös VR on luopunut tänään torstaina maskisuosituksesta junissaan. VR kertoo asiasta Twitterissä.

Viime torstaina THL kertoi pitkään voimassa olleen yleisen maskisuosituksen päättymisestä. Maskia suositellaan käytettäväksi edelleen tietyissä tilanteissa.

THL suosittelee maskin käyttöä edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.

Lisäksi maskeja suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos on hengitystieinfektion oireita mutta välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.

Maskeja suositellaan myös niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle, eivätkä kodin ulkopuoliset lähikontaktit ole vältettävissä.

Eri alueilla voi myös olla voimassa paikallisia maskisuosituksia. Niitä voi seurata oman kunnan tai sairaanhoitopiirin nettisivulta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat