Suojeltu Saukkosen talo Porin keskustassa tuhoutui pahoin tulipalossa

Tulipalo syttyi rakennuksessa lauantai-iltana.

Pelastuslaitoksen mukaan Saukkosen talona tunnettu rakennus tuhoutui pahoin tulipalossa, joka syttyi lauantai-iltana.

23.4. 21:23 | Päivitetty 24.4. 6:45

Saukkosen talona tunnettu suojeltu rakennus Porin keskustassa tuhoutui pahoin tulipalossa. Hälytys Isolinnankadulla sijaitsevaan rakennukseen tuli lauantaina kello 18.45.

Satakunnan pelastuslaitoksen mukaan palo saatiin sammutettua lauantaiyönä. Pelastuslaitoksen osalta tilanne oli ohi kello kahdelta sunnuntain vastaisena yönä.

Rakennus tuhoutui pahoin palossa, mutta sen seinät ovat edelleen pystyssä. Katto sen sijaan tuhoutui täysin, päivystävä palomestari Tero Järvelä kertoi varhain sunnuntaiaamuna.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Talo on ollut viime vuodet autiona.

Järvelä kertoi Satakunnan Kansalle lauantaina, etteivät pelastajat menneet rakennuksen sisälle, koska sen rakenteet ovat niin heikossa kunnossa. Tästä syystä paloa sammutettiin ulkopuolelta.

Saukkosen talo on Porin keskustassa sijaitseva tiilirakennus, joka on rakennettu vuonna 1890. Talon osti vuonna 1930 Paavo Saukkonen ja talossa sijaitsi Saukkosen kahvipaahtimo ja kauppa. Talossa toimi pitkään myös Annan Baari.

Talo on ollut tyhjillään siitä lähtien, kun Porin kaupunki myi sen kolme vuotta sitten huutokaupassa porilaiselle RMK Rent Oy:lle, joka maksoi siitä 36 000 euroa.

Uuden omistajan suunnitelmissa oli kunnostaa talosta arvorakennus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat