Ainakin kahdessa suomalais­hotellissa laaja tietovuoto – Lähes 16 000 asiakkaan varaus­tiedot vuotaneet, kertoo hotelliketju

Ketjun mukaan kohteena on ollut useita muitakin hotelleja Suomessa.

Hotelli Kämp on ollut yksi tietovuodon uhreista. Kuvassa Kämpin vastaanottoaula.

25.4. 21:23

Ainakin kahteen suomalaishotelliin on kohdistunut helmikuussa laaja tietovuoto.

Hotellien varausjärjestelmästä lähes 16 000 asiakkaan tiedot ovat vuotaneet, kertoo Nordic Choice Hotels -ketjun viestintäyhteyshenkilö Jonathan Blom. Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Ketjun hotelleista tietovuodon kohteeksi joutui vain kaksi, helsinkiläiset Kämp ja F6, kertoo Blom. Tarkalleen 15 947 asiakkaan tiedot joutuivat vääriin käsiin.

”Meidän toimittajallamme oli tietovuoto varausjärjestelmässään. Tämä tarkoittaa, että asiakkaiden varaustiedot ovat vuotaneet”, Blom sanoo.

Järjestelmästä vastannut toimittaja on maailmanlaajuisesti toimiva Sabre. Blomin mukaan Sabre korjasi tilanteen heti sen huomattuaan. Tietovuoto tapahtui hänen mukaansa 10.–14. helmikuuta.

Blomin mukaan kohteena on ollut useita muitakin hotelleja Suomessa, mutta yhtiön tiedossa ei ole niiden nimiä.

Hotellivieraiden tietoja on vuotanut vain, jos varaus on tehty hotellien omien verkkosivujen kautta. Erillisten hotellivaraussivustojen kautta tehdyt varaukset eivät ole vuotaneet.

Blomin mukaan käytännössä kyse on ollut kaikista varausta tehtäessä annettavista tiedoista: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti ja varauksen päivämäärät.

”Meille on aina tärkeää pitää asiakkaamme turvassa ja välttää tällainen tilanne. Tietenkin on hyvin valitettavaa, että tällaista tapahtuu”, Blom sanoo.

Hotelliketju on Blomin mukaan tehnyt asiasta ilmoitukset poliisille ja tietosuojavaltuutetulle. Asiakkailleen se on pahoitellut tilannetta ja esimerkiksi neuvonut heitä varomaan epäilyttäviä sähköposteja.

Nordic Choice Hotels on yksi Pohjoismaiden ja Baltian suurimmista hotelliketjuista. Siihen kuuluu yhteensä yli 200 hotellia. Blomin mukaan nyt kerrottu tietovuoto on koskenut vain heidän kahta suomalaista hotelliaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat